UPDATE. Familia lui Ponta, vizată de DNA. Reuniune mare la audieri - Ghiţă, cumnatul premierului, Mircea şi Vlad Cosma

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

UPDATE 6 - Procurorii DNA l-au reţinut marţi seară pe fostul consilier judeţean Mihail Coman, în prezent angajat al SC Hidro Prahova, după mai multe ore de audieri.

***

UPDATE 5 - Procurorii DNA au dispus urmărirea penală şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

***

UPDATE 4 - Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul şeful CJ Prahova şi a fiului său, deputatul Vlad Cosma.

Mircea Cosma este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, în timp ce fiul său, Vlad Cosma este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinirea unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat DNA.

***

UPDATE 3 - La ieşirea de la audierile DNA, Mircea Cosma le-a declarat jurnaliştilor că este inculpat în dosarul în care este acuzat şi cumnatul lui Victor Ponta şi urmează să studieze dosarul peste o săptămână.

***

UPDATE 2 - În acelaşi dosar în care cumnatul lui Victor Ponta este cercetat pentru infracţiuni de fraudare a fondurilor europene a fost chemat la audieri şi deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă.

"Nu am o relaţie foarte strânsă cu dânsul (cumnatul lui Ponta - n.r.). Îl cunosc pe om, probabil procurorii vor să se convingă de natura relaţiei mele cu dânsul. (...) Nu cunosc calitatea (în care a fost chemat la audieri). Voi încerca să aflu acum", a declarat Ghiţă înainte de audieri, potrivit B1 Tv.

După ce a analizat citaţia, Sebastian Ghiţă le-a dezvăluit jurnalştilor că a fost citat în calitate de suspect. În acest dosar au mai fost aduşi la audieri şi Iulian Herţanu, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi Mihail Coman.

***

UPDATE 1 - Procurorii DNA l-au adus la audieri şi pe şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acesta fiind luat chiar de pe scaunul dentistului, potrivit B1 Tv.

La audieri a fost invitat şi fiul preşedintelui CJ Prahova, deputatul PSD Vlad Cosma.

***

UPDATE - "Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu/ Legea trebuie să fie egală pentru toţi", a scris premierul Victor Ponta pe contul său de Twitter.

***

Procurorii DNA efectuează, marţi, 14 percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane din Bucureşti şi Ploieşti, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, reiese dintr-un comunicat al instituţiei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Sursele Mediafax, care citează documente ale anchetatorilor, au afirmat că, în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme este vizată şi SC Grossman Engineering Group SRL, una dintre firmele la care Iulian Cristian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este administrator de drept şi, începând din 25 aprilie 2014, administrator de fapt, el fiind şi angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov.

Iulian Herţanu, împreună cu Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator şi asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL Dobroeşti, precum şi cu Mihail Marian Coman, administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA, în funcţia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012, "au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect «Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic»".

Contractul a fost semnat în 13 ianuarie 2012, între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti, acesta fiind finanţat în mare parte din fonduri de la Uniunea Europeană.

Procurorii îi suspectează pe reprezentanţii acestor firme că şi-ar fi însuşit importante sume de bani din acest proiect, prin schimbarea ilegală a destinaţiei fondurilor obţinute şi prin sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, respectiv prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

La grupul infracţional ar fi aderat şi Liviu Munteanu, care a fost numit administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, începând din 25 aprilie 2014, se mai arată în documentele citate.

Iulian Herţanu, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Mihail Marian Coman vor fi duşi la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne