Familia jurnalistului de investigaţie Daniel Befu, sub teroare. Ziaristul cere ajutor!

Familia unui cunoscut jurnalist de investigaţii trăieşte sub teroare după publicarea unor materiale care demască grupările apropiate de Viorel Hrebenciuc. Revoltat, ziaristul anunţă că va face demersuri până la nivel de şef al Poliţiei Române şi de Ministru de Interne şi nu numai, dacă nu se încetează cu intimidările la adresa familiei sale.
Daniel Befu
Daniel Befu (Epoch Times)

Autor al unor investigaţii incendiare care demască grupări din Slănic Moldova, apropiate de fosta eminenţă cenuşie a PSD, Viorel Hrebenciuc, jurnalistul Daniel Befu îşi vede familia intimidată şi pusă sub teroare şi cere public autorităţilor să ia măsuri. De asemenea, Befu îşi roagă toţi prietenii să reacţioneze public.

Redăm postarea jurnalistului:

"Din vina mea, fiindcă sunt jurnalist de investigaţii, familia mea trăieşte sub teroare. Ai mei nu se mai simt în siguranţă. În ce ţară am ajuns să trăiesc? Fac apel la sprijin din partea tuturor prietenilor să reacţioneze public, ca urmare a reflectorului pus pe ei, cei care îmi chinuie familia să conştientizeze că lor ar trebui să le fie ruşine pentru ceea ce fac, nu nouă şi să înceteze. Familia mea este intimidată în cel mai josnic mod, la scurt timp după publicarea unor materiale care demască grupările apropiate de Viorel Hrebenciuc, din Slănic Moldova.

Am înţeles că indivizi dubioşi vopsesc bănci şi stâlpi în Slănic Moldova cu numele familiei mele şi cu injurii la adresa familiei mele. Nu înţeleg cine sunt cei care ne vor răul, dar pot bănui, deşi încă nu am dovezi. Eu nu am avut duşmani în Slănic Moldova până la publicarea unei serii de investigaţii despre membrii ”grupării Ficheş”, coagulată în jurul unui controversat primar PSD, care e finul lui Viorel Hrebenciuc şi al cărui prag l-au călcat numeroşi corupţi.

E vorba de o grupare implicată în devalizarea staţiunii Slănic Moldova, de implicarea în scandalul RAFO şi, mai recent, de implicarea în cea mai mare retrocedare ilegală de pădure din România, unde procurorii DNA zic că liderul grupării Ficheş, Viorel Hrebenciuc, urma să-şi ia cea mai mare şpagă cunoscută, de aproape 30 milioane euro. Tot eu am arătat şi că mama controversatului ex-primar PSD Andrei Şerban şi şefa de cabinet a lui Hrebenciuc şi-au împărţit hotelul de 5 stele Perla şi că Hrebenciuc l-a împroprietărit pe Costel Căşuneanu cu un teren valoros lângă Vila Salvamont de la Izvoare, iar la două luni după aceea, Căşuneanu i-a vândut lui Hrebenciuc pe 5 pachete de ţigări o parcelă ultravaloroasă de 500 mp din acel teren.

Eu am arătat şi jocurile murdare din jurul izvoarelor din Slănic Moldova, care au ajuns în Guvernarea Năstase sub controlul aceleiaşi grupări Ficheş. Acum, la scurt timp după apariţia acelor articole şi după intrarea în dialog contondent cu un postac de-al lui Andrei Şerban, au început atacurile din partea unor necunoscuţi. Familia mea (mama şi tatăl meu) este terorizată de mafia din Slănic Moldova, care vopseşte pe stâlpi şi bănci mesaje denigratoare despre familia mea. Şeful poliţiei din Slănic Moldova este finul lui Andrei Şerban, cel care e nominalizat în anchetele mele. Sper ca în ciuda acestei relaţii de afinitate, şeful poliţiei să fie vertical şi să ia totuşi măsuri şi să amendeze pe cei care vopsesc stâlpi şi bănci cu numele familiei mele şi cu mesaje injurioase. Dacă nu va face asta, înseamnă că şeful poliţiei Slănic Moldova e fie incompetent, fie protejează membri de grupuri infracţionale.

Am sesizat Poliţia din localitate şi voi face demersuri până la nivel de şef al Poliţiei Române şi de Ministru de Interne şi nu numai, dacă nu se încetează cu intimidările la adresa familiei mele. Nu îi doresc nici lui Andrei Şerban, nici postacilor, finilor şi protejaţilor lui, care i-au ciugulit din palmă, ca cineva să se le hărţuiască familiile. Ştiu că PSD e la guvernare cu o majoritate parlamentară solidă şi că se simt pe cai mari. Ştiu că acum PSD încearcă în forţă să albească infractorii prin modificarea legilor. Nu e corect ca familia unui jurnalist care a arătat faptele de ticăloşie şi corupţie, să fie intimidată şi ruşinată în acest mod demn doar de o ţară guvernată de mafia.

Rog autorităţile să ia măsuri. Dacă nu-i vor prinde, ruşinea va fi a poliţiştilor care nu-şi fac treaba în oraşul Slănic Moldova. Ei sunt cei care ar trebui să îi protejeze pe mama mea şi pe tatăl meu, care sunt pensionari şi nu au puterea să reziste emoţional acestor mesaje obscene care împânzesc localitatea, fără ca poliţia să se fi sesizat singură privitor la existenţa acestei invazii de mesaje denigratoare. Un oraş cu stâlpi mânjiţi, cu o familie ”umilită” şi fără nici un vinovat identificat de poliţişti.

Astea sunt textele după publicarea cărora am început să am duşmani în Slănic Moldova: mesaje obscene care împânzesc localitatea, fără ca poliţia să nu se sesizeze singură şi să identifice nici un vinovat", scrie Daniel Befu, pe investigatiicenzurate.wordpress.com, publicând mai jos link-urile respective:

http://www.romaniacurata.ro/exclusivdocumente-super-combinaţia-de-5-stele-a-lui-hrebenciuc-cum-a-fost-devalizată-perla-moldovei-afaceri-cu-firme-de-stat-offshore-uri-fii-fini-şi-nasi/

şi

http://www.romaniacurata.ro/regele-asfaltului-costel-căşuneanu-a-cumpărat-cu-2-400-euro-terenul-unui-izvor-din-staţiunea-slanic-moldova/

şi

http://www.romaniacurata.ro/explozivdocumente-vezi-cum-a-devenit-hrebenciuc-proprietarul-a-500-mp-de-teren-într-o-staţiune-plătind-cat-pentru-5-6-pachete-de-ţigări/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură