ExxonMobil primeşte o amendă de 2 milioane USD pentru încălcarea sancţiunilor anti-Rusia

Compania ExxonMobil a primit o amendă de 2 milioane de dolari pentru nerespectarea sancţiunilor aplicate împotriva Rusiei, a precizat la sfârşitul săptămânii trecute Biroul american pentru Controlul Activelor Străine.
(Eric Piermont/AFP/Getty Images)

Gigantul american în domeniul petrolului a făcut afaceri cu Igor Secin, şeful companiei ruse Rosneft în mai 2014.

Secin a fost inclus alături de alţi oficiali ruşi de top pe o listă neagră a SUA după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în martie 2014. Sancţiunile interzic desfăşurarea oricăror afaceri cu persoanele incluse pe listă.

Conform Biroului american pentru Controlul Activelor Străine (OFAC), ExxonMobil nu a făcut cunoscute în mod deliberat agenţiilor americane de reglementare afacerile sale, cu scopul de a evita restricţiile.

“ExxonMobil a dat dovadă de o nepăsare crasă faţă de cerinţele în ceea ce priveşte sancţiunile americane când nu a luat în considerare semnele de avertizare asociate cu desfăşurarea de afaceri în serviciile blocate”, potrivit declaraţiei OFAC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe