Explozie la un centru sportiv din sudul Belgiei, soldată cu un mort

O persoană a murit într-o explozie la un centru sportiv din oraşul sudic belgian Chimay în noaptea de joi spre vineri. Alte patru persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă.
Politişti belgieni.
Politişti belgieni. (Captură Foto)

Ziarul Het Laatse Niews a citat un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare afirmând că o explozie a avut loc după miezul nopţii la centrul sportiv Le Chalon din oraşul Chimay, situat în apropierea graniţei franceze şi la 120 km sud de capitala belgiană.

Mass media locală a mai declarat că la acea oră în clădire se aflau câteva persoane.

Explozia, a cărei cauză este pe moment necunoscută, a distrus o parte din clădirea centrului sportiv.

“Este probabil o explozie provocată de gaze”, a declarat un oficial pentru Reuters, adăugând că nu există nicio indicaţie că ar fi fost vorba de un atac militant.

Belgia se află în stare de alertă ridicată de la atacurile teroriste care au avut loc în capitala Bruxelles la începutul acestui an.

În 15 august, un bărbat neidentificat a deschis focul luni în centrul oraşului belgian Ghent înainte să fie împuşcat de poliţie, conform mass mediei locale. Procurorii din Ghent au confirmat că a avut loc un incident armat în centrul oraşului, în jurul orei locale 6:30 p.m. (1630GMT), dar au refuzat să menţioneze câte persoane au fost implicate, dacă bărbatul înarmat este arestat, sau dacă incidentul are legătură cu terorismul.

În 6 august, în oraşul belgian Charleroi, un bărbat înarmat cu o macetă a atacat două femei ofiţeri de poliţie, care au fost rănite în atac, conform poliţiei şi mass mediei locale. Poliţia din Charleroi, un oraş situat la 50 km sud de Bruxelles, a anunţat pe Twitter că atacatorul a strigat Allahu Akbar (Dumnezeu este cel mai mare) în timpul atacului său. Atacatorul a fost împuşcat de poliţie şi ulterior a murit la spital din cauza rănilor, conform poliţiei locale.