Excursii inedite în Tailanda

Palatul Tronului Ananta Samakhom din Bangkok, Tailanda
Palatul Tronului Ananta Samakhom din Bangkok, Tailanda (Martinp1/commons.wikimedia.org)

Vacanţa în Tailanda poate fi una lipsită de griji, pe o plajă liniştită sau plină de activităţi şi excursii; poate semăna cu un vis devenit realitate, unde doar te odihneşti fără să faci nimic sau poate fi un adevărat maraton de aventuri şi distracţii. Cert e că excursiile în Tailanda vor deveni un eveniment dintre cele mai strălucitoare şi de neuitat.

Natura Tailandei reflectă toate nuanţele de culori, de parcă întreag curcubeul s-a revărsat peste grădinile, junglele, pădurile şi câmpiile sale muntoase. Cascadele, văile, tot felul de arbuşti tropicali încep chiar la capătul oraşului, atrăgând oaspeţii entuziasmaţi într-un joc magic.

Pentru a cunoaşte mai uşor Tailanda începeţi cu parcurile naţionale şi rezervaţiile, unde veţi fi informaţi despre istoria evoluţiei tuturor reprezentanţilor florei pe care îi veţi întâlni. Pe lângă zonele naturale, există şi crescătorii de animale, pentru elefanţi, crocodili, etc. Distracţiile „mai civilizate” îi aşteaptă pe turişti la fermele unde se cresc special şerpi, crocodili şi alte animale pentru a face senzaţie.

În continuare se recomandă vizitată ferma de perle şi grădina zoologică de tigri. În Tailanda, turismul ecologic veritabil este cel mai dezvoltat pe insulele îndepărtate de centru: Phi-Phi şi Ciang-Mai. Nu duc lipsa vizitatorilor nici cascadele ţării: Lămpi, Ton Tham, Sai Rung.

Excursiile în satele etnografice reprezintă o adevărată eleganţă tailandeză, în mrejele căreia au căzut deja o mulţime de turişti. În localităţile în care au fost recreate construcţiile şi costumele naţionale, turiştii se pot delecta cu cântece tailandeze, dansuri, ritualuri, sunt serviţi cu mâncăruri tradiţionale şi pot asculta povestiri despre modul de viaţă al populaţiei aborigene. La categoria aventurilor active se mai află şi tot felul de parcuri de distracţii: Medjic Lend, Safari World, Bumerang şi altele. Este interesant, în deosebi, parcul Muang-Boran – expoziţie de arhitectură istorică, care împreună cu clădirile culturale şi monumentele, recreează teritoriul Tailandei.

Vacanţa şi turismul în Tailanda mai includ şi divertismentul clasic: parcuri de apă, grădini zoologice, planetarii, acvarii, delfinarii. De asemenea, puteţi vizita muzeul de dinozauri, muzeul de păpuşi sau muzeul de bărci regale. Iubitorii de cumpărături vor putea să se relaxeze, golindu-şi portofelele, în staţiunile tailandeze. La dispoziţia oaspeţilor stau pieţele plutitoare şi de noapte, tarabe şi vânzători de stradă, centre comerciale moderne. Unele încăperi chiar fac parte din programul de excursii, cum ar fi aşa numitele fabrici de bijuterii şi latex, care, de fapt, nu sunt altceva decât aceleaşi magazine.

Cel mai mare număr de admiratori îl are, totuşi, turismul de plajă în Tailanda. Apele mării Andaman şi golful Siam, au dăruit acestei ţări şi numărului ei mare de insule zeci de zone de plajă de lux.

Aceste locuri sunt asemănătoare cu viaţa în paradis, ceea ce până nu demult putea fi văzut doar în filme şi reclame. Întinderi nesfârşite de litoral, palmieri, un pahar de cocktail aromat în mână şi undeva în depărtare pânza de apă azurie. Dar de ce să pierdem timpul, când în aceste ape se poate nu numai înota, dar se poate, de asemenea, practica diferite sporturi de apă, explora bunurile sale din interior, adică din adâncuri, pentru că vacanţa în Tailanda să devină cât mai diversă şi activă.

Excursiile în Tailanda fără îndoială îşi merită renumele. Templul lui Buddha de Aur, complexul Palatului Regal, unde putem vedea biblioteca, mausoleul, Sala Tronului şi multe altele; Templul Zori de Zi, Templul Fertilităţii, rezervaţia istorică Suchothai, ruinele localităţii antice Viang Cum Cam – aceste atracţii ale Tailandei sunt cunoscute chiar şi celor care n-au reuşit să le viziteze personal. Podul Drumul Morţii, Palatul Chitradala, Templul Chalong, Valea Meşteşugurilor, Templul Muntelui de Aur, Templul Tigrilor, încă nu sunt atât de cunoscute, dar au adunat totuşi un număr foarte mare de vizitatori. Multe altare datează de sute de ani şi au un număr foarte mare de istorisiri interesante.

Ajunşi în Bangkok, nu vă refuzaţi plăcerea de a vă plimba cu barca pe canalele râului Regal, care împart capitala într-o multitudine de insule mici, trecând printr-o mare parte a metropolei.

Puteţi vizita, de asemenea, ferma de broaşte ţestoase, sau de orhidee, muzeul de bijuterii decorative tailandeze, puteţi comanda excursii la şcoala culinară, puteţi face cunoştinţă cu expoziţia Muzeului Folcloric. Turismul şi vacanţa în Tailanda se mai asociază şi cu călătoriile pe insulele de corali şi bambus, spectacolul maimuţelor, pelerinajul la izvoarele fierbinţi Capong.

Şi, în nici un caz, nu trebuie uitată viaţa nocturnă bogată a staţiunilor tailandeze. La Phuket, Pattaya, Bangkok, Krabi şi Koh Samui funcţionează cluburi de primă clasă, baruri şi cabarete. Dar perla Tailandei este spectacolul de neuitat: dansurile naţionale şi prezentarea costumelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură