Ex-preşedintele Ucrainei recomandă citirea celor “Nouă comentarii despre Partidul Comunist”

Leonid Kravciuk (centru) împreună cu jurnalista ziarului Epoch Times Olena Balakina şi consilierul guvernatorului din regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina, Mstislav Taras
Leonid Kravciuk (centru) împreună cu jurnalista ziarului Epoch Times Olena Balakina şi consilierul guvernatorului din regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina, Mstislav Taras (Epoch Times)

După ce ancheta jurnalistică, "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist» a fost publicată în 2004, milioane de oameni şi-au schimbat atitudinea faţă de comunism.

Cartea, care a fost publicată de "The Epoch Times", dezvăluie esenţa ideologiei comuniste prin exemplul ultimei societăţi comuniste din lume, ce încă mai are putere - Partidul Comunist din China. După citirea «Nouă Comentarii ...», chinezii reconsideră trecutul ţării lor. Până azi, ca parte a mişcării "Tuidang" sau "Părăsiţi partidul", mai mult de 160.800.000 de oameni (conform datelor din 25 martie 2014, şi informaţiilor de pe http://www.tuidang.org/) au renunţat la Partidul Comunist, organizaţiile Liga Tineretului şi Tinerii Pionieri din China.

Primul preşedinte al Ucrainei independente Leonid Kravciuk sugerează citirea cărţii "Nouă comentarii ...", tuturor ucrainenilor. De ce? Pentru ce este apreciată?

- Care a fost impresia dumneavoastră după citirea cărţii "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist?"

- Cartea "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist", a lăsat o impresie profundă asupra mea. Faptele descrise aici nu sunt completate cu multe comentarii, şi, desigur, sunt pe exemplul Chinei, dar se pot vedea rădăcinile din Rusia (pe fiecare astfel de fapt). În China, s-a ajuns la o astfel de natură perversă, atât ideologică cât şi politică, încât nici nu se poate încadra în conştiinţa umană. Este imposibil de înţeles cum oamenii pot cădea sub o astfel de influenţă şi crea lucruri pe care nici chiar fiara nu le poate face. Animalele nu fac astfel de lucruri.

-Domnule Kravchuk, de ce consideraţi că este importantă pentru Ucraina cartea "Nouă Comentarii ..." ?

- În loc de a spune cât de rău este Partidul Comunist din Ucraina, cât de rău este Partidul Comunist al Uniunii Sovietice, trebuie doar să publicaţi această carte. Cei care vor citi cartea vor înţelege. Şi nu va fi nevoie să spui nimănui cine şi ce reprezintă. Influenţa comuniştilor aici este, probabil, încă puternică. Şi ei nu doresc ca natura lor ideologică, politică şi psihologică să fie dezvăluită. Această natură inevitabil face loc dictaturii şi haosului. Este fărădelege în presiunea spirituală, fărădelege de a agresa fizic oamenii.

După părerea mea cartea " Nouă Comentarii ... " va fi utilă pentru Ucraina. În istoria noastră au existat persecuţii, Gulag, Holodomor, care au luat 9 milioane de vieţi după o estimare neexagerată. A fost făcută o listă a numelor de familie ale victimelor Holodomor, în număr de 4 milioane de oameni. Şi această listă încă se completează, e în creştere. În China, povestea s-a repetat, dar acolo s-a ajuns la denaturarea deosebită având în vedere specificul Estului.

"Nouă Comentarii despre Partidul Comunist" este o carte bazată pe mărturia supravieţuitorilor persecuţiei de către Partidul Comunist. Eseurile expun ideologia comunismului şi modul în care distorsionează minţile milioanelor de oameni din întreaga lume. După citirea acestei cărţi, mulţi cititori au descoperit în ei înşişi o mulţime de factori "comunişti" şi au fost capabili să scape de ei”.

Leonid Kravciuk a recomandat anterior public de mai multe ori "Nouă Comentarii ..." pentru citirea de către jurnalişti şi politicieni, astfel încât editura "The Epoch Times" i-a prezentat o scrisoare de mulţumire (pe care ex - preşedintele o ţine în fotografie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe