Evadare în masă dintr-o închisoare braziliană după o revoltă soldată cu 56 de morţi

După o revoltă într-o închisoare braziliană soldată cu zeci de morţi, peste 100 de deţinuţi au reuşit să evadeze şi să se ascundă în junglă.
Gardieni ai închisorii Anisio Jobim din Manaus, Brazilia.
Gardieni ai închisorii Anisio Jobim din Manaus, Brazilia. (Captură Foto)

Cea mai fatală revoltă dintr-o închisoare din Brazilia ultimilor 20 de ani s-a soldat cu 56 de morţi după ce violenţele declanşate între două grupuri de traficanţi de droguri au scăpat de sub control într-o închisoare din Manaus.

Totodată, 112 prizonieri au folosit haosul general pentru a evada şi s-au ascuns în jungla amazoniană din apropiere.

Problemele au început în timpul vizitelor cu ocazia Anului Nou, când unul dintre grupuri a început să îi ucidă pe membrii celuilalt grup, mamele şi copiii fugind panicaţi din închisoare. Unele trupuri au fost decapitate şi aruncate peste zidurile închisorii.

Gardienii închisorii private Anisio Jobim nu au făcut faţă situaţiei, iar soldaţii au fost chemaţi să intervină şi să restabilească ordinea după 17 ore de haos. Sistemul de închisori din Brazilia este printre cele mai proaste din lume, 42% dintre deţinuţi aşteptând să fie judecaţi, comparativ cu media globală de 20%.

După incident, Papa Francisc a făcut apel la o reformă a sistemului de închisori şi a declarat că, în interiorul temniţelor, condiţiile ar trebui să fie potrivite pentru fiinţele umane.

Un deţinut evadat s-a lăudat în această privinţă şi a postat pe reţelele sociale imagini cu el în junglă.

Închisoarea, care a fost construită pentru un număr de circa 500 de deţinuţi, găzduia aproximativ 1.500 de persoane când au izbucnit violenţele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe