Europarlamentarii români răsfăţaţi de soartă: Salariu de mii de euro, apartament de lux şi vilă în Canare [ProTv]

Vlad Botoş
Ana Ion
13.11.2023

După doar patru ani în Parlamentul European, mulţi dintre cei care ne reprezintă ţara la Bruxelles şi-au trecut în declaraţiile de avere şi locuinţe cumpărate în străinătate, scrie stirileprotv.ro.

Unii dintre europarlamentari le consideră investiţii, pentru că ratele pe care le plătesc pentru cumpărarea lor sunt la jumătate din suma pe care ar fi dat-o pentru chirie. Unul dintre aleşii europeni, de exemplu, a făcut un împrumut pentru o vilă cu piscină în Insulele Canare, pe care o închiriază.

După ce a fost cu soţia în concediu în insulele Canare, Vlad Botoş, europarlamentar USR - aflat pe loc eligibil pe lista USR pentru europarlamentarele de anul viitor - a decis să investească într-o proprietate acolo. Parlamentarul afirmă că soţia sa administrează casa şi a scos-o la închiriere pe site-urile specializate. O săptămână de vacanţă în luna decembrie costă în casa europarlamentarului peste 1.300 de euro. Nu ştie deocamdată dacă afacerea este profitabilă.

Vlad Botoş, europarlamentar USR: ”Am văzut această casă care avea un preţ destul de bun. La acea vreme, în 2021, eram într-un concediu în insula Lanzaro şi acel preţ a fost la fel de mare ca o casă în Arad, de exemplu. Nu am luat niciun fond european pentru cumpărarea acestei case. Nu am luat niciun fond european nici eu nici soţia pentru promovarea acestei case”.

Daniel Buda, împrumut de jumătate de milion de euro

Şi Daniel Buda de la PNL a investit în apropierea instituţiilor europene. Şi-a cumpărat două apartamente mai mici şi a făcut din ele unul mare. Spune că la 500.000 de euro cât a fost împrumutul, dobânda pe 20 de ani este de doar câteva mii de euro.

Daniel Buda, europarlamentar PNL: ”Este vorba de fapt de un singur apartament care se află într-o clădire pe două paliere şi vă spun sincer că a fost una dintre greşelile pe care le-am făcut în viaţă deoarece am fost atraşi de mirajul creditelor foarte ieftine în Bruxelles, apartamentele au înghiţit foarte mulţi bani pentru a fi renovate”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor