Europarlamentar: Românii vor ajunge căpşunari la ei acasă. Ne dăm terenurile pentru nici o ciorbă la Paris

Strămoşii noştri au murit pentru pământ iar noi am ajuns să îl dăm pe mai nimic. La cum merg lucrurile, dacă nu se intervine legislativ, vom ajunge ca în cinci, zece ani, să nu mai putem consuma produse la preţurile de astăzi, ci la preţurile pe care vor dori ei, chinezii, libanezii etc., care ne-au cumpărat terenurile, atenţionează Daniel Buda.
Piaţa Agroalimentară
Piaţa Agroalimentară (BOGDAN FLORESCU/The Epoch Times Romania)

43% dintre terenurile agricole ale ţării sunt cumpărate de cetăţeni străini iar românii vor ajunge, dacă nu se intervine legislativ, căpşunari la ei acasă, a opinat, vineri, la Oradea, europarlamentarul PNL Daniel Buda. Potrivit lui Buda, problema vânzării terenurilor către străini este una care ţine de siguranţa naţională.

"România are astăzi peste 43% din suprafaţa agricolă a ţării în mâinile unor cetăţeni străini. Noi suntem liberali, dar această problemă nerezolvată a României, pentru care este dată mereu ca exemplu negativ la nivel european, ţine de siguranţa naţională. Pentru acest pământ, strămoşii noştri au murit în războaie. Noi nu facem altceva astăzi decât să dăm aceste terenuri pentru nici o ciorbă la Paris.

Şi dacă nu vom interveni de îndată cu corectarea legislaţiei în această direcţie, în care am avut nenumărate discuţii cu cei de la Comisia Europeană, înseamnă că România va deveni în scurt timp o ţară în care românii vor fi transformaţi în căpşunari la ei acasă. Este o chestiune de siguranţă naţională. Primii pe liste nu sunt din interiorul Uniunii Europene, fiind chinezi, libanezi ş.a.m.d. Dacă azi mai avem o alternativă în a consuma produse româneşti, produse de ai noştri, de mâine, în cinci, zece ani, ne putem trezi că nu vom mai putea consuma produse la preţurile de astăzi, ci la preţurile pe care vor dori ei", a declarat Daniel Buda, citat de Agerpres.

În acest context, Buda a lansat un apel către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, cerându-le acestora să aloce resursele financiare pentru finalizarea cadastrării la nivel naţional şi să introducă între priorităţile României, în perioada preşedinţiei Consiliului UE, în 2019, a promovării conceptului de fermă mică şi mijlocie, precum şi a conceptului producţiei integrate, astfel încât fermele mici şi mijlocii, foarte multe în agricultura din ţara, să fie sprijinite consistent de UE.

Eurodeputatul i-a mai solicitat premierului Viorica Dăncilă "să dea drumul legislaţiei care să vizeze scutirea de impozit pe profit pentru cooperativele agricole şi asociaţiile din agricultură".

De asemenea, Buda i-a cerut lui Petre Daea să facă tot ce este necesar să plătească subvenţiile agricole către toţi fermierii care s-au aflat în eşantioanele de control, pentru că ei nu au fost introduşi încă la plată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne