Europarlamentar: În topul datornicilor la stat - Negoiţă, Teodorovici, familia lui Ciorbea şi alţi lideri PSD-ALDE

Există motive pentru care PSD şi ALDE nu vor să modernizeze sistemul de colectare a taxelor, a remarcat deputatul european Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Banca Mondială spune, cu subiect şi predicat, că nu există angajament politic în România pentru reformarea ANAF - procesul de modernizare s-a blocat în octombrie 2017 din cauza lipsei voinţei politice de a implementa reforme, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Deci PSD şi ALDE nu vor să modernizeze sistemul de colectare a taxelor. Iată şi de ce nu vor PSD şi ALDE să reformeze ANAF. Topul celor mai mari datornici la stat, publicat în vara anului 2016 de Guvernul Cioloş, era condus de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, lider de seamă al PSD (cu o datorie la stat de 232 de milioane de lei)", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit deputatului european, în top se mai aflau actualul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, în subordinea căruia funcţionează ANAF, tot membru PSD, familia avocatului poporului Victor Ciorbea, susţinut de PSD, şi mulţi alţi lideri PSD şi ALDE sau firme ale lor, ale familiilor sau interpuşilor.

"Toate acestea în condiţiile în care România continuă să colecteze cele mai mici venituri ca procent din PIB şi înregistrează cel mai mare decalaj la colectarea TVA din întreaga Uniune Europeană. În loc să dezvolte sistemele informatice şi bazele de date pentru a creşte colectarea şi a combate evaziunea fiscală, Guvernul PSD-ALDE este preocupat de modificări fiscale care bulversează contribuabilii şi mediul de afaceri", a precizat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne