Eric Clapton: „Devin surd, mă îngrijorează capacitatea mea de a fi eficient”

Într-un interviu acordat postului BBC Radio, Eric Clapton şi-a exprimat îngrijorarea: „Sper ca persoanele care vor veni la concerte să fie conduse de alte motive decât pura curiozitate”.
Eric Clapton
Eric Clapton (wikipedia.org)

Eric Clapton devine surd. Muzicianul britanic, chitarist, cântăreţ şi compozitor de muzică blues şi laureat al premiilor Grammy, a comunicat în timpul unui interviu cu BBC Radio 2, că suferă de tinitus, o tulburare de auz foarte frecventă printre muzicienii care au fost expuşi la volume de amplificare a sunetului foarte mari, timp de zeci de ani, şi nu şi-a ascuns temerile privind viitorul: „Am peste 70 de ani şi mă îngrijorează capacitatea mea de a fi eficient”, a declarat muzicianul, care a programat mai multe concerte în lunile următoare.

Clapton, care va împlini 73 de ani pe 30 martie, a adăugat: „Sper ca persoanele care vor veni la concerte să fie conduse de alte motive decât pura curiozitate”. Printre evenimentele cele mai aşteptate se numără concertul de la British Summer Time Festival din Hyde Park, Londra, în luna iulie. Într-un interviu acordat recent revistei Rolling Stone, Eric Clapton a vorbit, de asemenea, despre trecutul său de dependenţă de droguri şi alcool: „Timp de douăzeci de ani am fost un caz disperat - a declarat revistei - băutura mea tipică era o bere specială cu vodcă, o beam deoarece mi se părea că beau un lager (bere lager), dar în schimb era cu totul altceva”.

Eric Patrick Clapton, născut la 30 martie 1945, în Surrey, Marea Britanie, cunoscut şi sub porecla Slowhand, este adesea considerat a fi unul dintre muzicienii cei mai plini de succes ai secolelor al XX-lea şi al XXI-lea, având la activ realizarea unică în lumea muzicii rock'n'roll de a fi fost celebrat de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame (pentru The Yardbirds, Cream şi pentru întreaga sa carieră solo).

Privit adesea atât de către critici cât şi de către suporterii săi ca unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, Clapton s-a clasat pe locul al doilea pe lista cu „Cei mai mari 100 chitarişti ai tuturor timpurilor” (conform originalului, "100 Greatest Guitarists of All Time") a revistei muzicale Rolling Stone, respectiv al 53-lea pe lista Nemuritorilor (conform originalului "100 Greatest Artists of All Time").

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură