Erdogan cere turcilor să îşi apere moneda

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Ozan Kose/AFP/Getty Images)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut cetăţenilor ţării să îşi convertească economiile din dolari şi euro în liră turcească, în încercarea de a susţine moneda naţională deficitară.

Lira turcească a pierdut aproximativ 20% din valoare în acest an, din cauza temerilor investitorilor în ceea ce priveşte influenţa tot mai mare a lui Erdogan asupra politicii monetare, potrivit Euronews.

“Suntem conştienţi de jocul care este desfăşurat împotriva noastră şi luptăm cu uneltele pe care le avem la dispoziţie”, a afirmat Erdogan. “A fi cetăţean turc înseamnă că în primul rând ar trebui să îţi protejezi propria monedă. Cer acest lucru cetăţenilor mei. Nu credeţi zvonurile şi protejaţi-vă moneda”.

Declinul lirei şi inflaţia de două cifre au urmări asupra comercianţilor şi clienţilor. Economia afectată a Turciei a devenit o problemă cheie în condiţiile în care Ankara va desfăşura luna viitoare alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe