Emilia Şercan: ANI, pe butuci. A ajuns acum să investigheze administratori de pieţe şi primari de comune

De când se află sub patronajul lui Bogdan Stan, Agenţia Naţională de Integritate - instituţie responsabilă de investigarea averilor nejustificate din România - a ajuns să aibă un rol nesemnificativ, trage un semnal de alarmă jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Agenţia Naţională de Integritate era pe vremuri destul de vizibilă, însă acum, sub conducerea lui Bogdan Stan, a ajuns să investigheze administratori de pieţe şi primari de comune, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Baza online de date a Agenţiei Naţionale de Integritate nu mai este actualizată din 19 decembrie 2016. Între timp, a fost ales un nou Parlament, dar şi un nou Guvern. Dacă vreţi să verificaţi, de exemplu, declaraţia de avere a premierului Sorin Grindeanu pe site-ul ANI, nu o găsiţi", a remarcat Emilia Şercan.

Jurnalista a atras atenţia că declaraţiile de avere şi interese ale noilor senatori şi deputaţi şi ale membrilor Guvernului nu există pe site-ul ANI, deşi acesta este unul dintre rolurile-cheie ale Agenţiei, de a asigura transparenţa acestor documente.

"Agenţia Naţională de Integritate era pe vremuri destul de vizibilă. Acum, investighează administratori de pieţe şi primari de comune. Mă şi mir cum de mai apare cu referinţe pozitive în evaluările internaţionale. De fapt, mă şi mir cum de mai există, că pe butuci e de multă vreme. Domnule preşedinte Bogdan Stan?", a precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne