Emanuel devine radical. Macron: lepra se răspândeşte în Europa

Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Romain Perrocheau/AFP/Getty Images)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat ascensiunea populismului-naţionalist în Europa, susţinând că este o “lepră” nesuferită.

În timpul unui discurs susţinut în regiunea franceză Bretania, liderul globalist nepopular a criticat sentimentul eurosceptic, pro-suveranitate ce distruge în mod sistematic ordinea liberală europeană şi care ameninţă să alunge de la putere pe unul dintre cei mai mari susţinători ai acestei ordini – cancelarul german Angela Merkel, un aliat al lui Macron.

„Vă spun în cei mai gravi termeni: mulţi urăsc [UE], însă ei o urăsc de mult timp şi acum îi vedeţi cum se ridică, precum lepra, peste tot în Europa, în ţări unde am crezut că nu vor reapărea niciodată, în ţările învecinate”, a afirmat Macron, făcând o referire la noul guvern italian.

„Ei spun cele mai rele lucruri şi ne obişnuim cu asta. Ei fac provocări şi nimeni nu este îngrozit de acest lucru”, a continuat el, condamnând în acelaşi timp „naţionalismul renăscut şi graniţele închise, pe care unii le promovează”.

Unii oficiali italieni i-au răspuns imediat lui Macron, printre ei aflându-se şi ministrul de interne Matteo Salvini şi vicepremierul Luigi di Maio.

„Insultele bârfitorilor Macron şi Saviano nu mă afectează, ci îmi dau putere”, a scris Salvini pe Twitter. „În timp ce ei vorbesc, eu depun astăzi eforturi pentru a bloca traficul de [imigranţi] ilegali în Mediterană şi pentru a oferi înapoi italienilor vilele confiscate de mafioţi. Sunt cei care vorbesc, dar sunt şi cei care şi fac lucruri. Salutări”.

Di Maio a postat un screenshot cu remarcile lui Macron, adăugând: „Acestea sunt cuvinte pronunţate de Macron. Ele sunt ofensatoare şi nepotrivite. Adevărata lepră este ipocrizia celor care resping imigranţi din Ventimiglia şi urmăresc să facă imoral dreptul de a cere o distribuire corectă a imigranţilor. Solidaritatea fie este la nivel european fie nu există deloc”.

Coaliţia populistă care a preluat frâiele guvernului italian nu a pierdut timpul în privinţa implementării unor controale mai stricte asupra imigraţiei ilegale, respingând câteva ambarcaţiuni umanitare cu imigranţi.

Macron a fost unul dintre cei mai puternici critici ai deciziei Italiei de a interzice navei Aquarius să intre în porturile sale. Nava avea la bord 620 de imigranţi ridicaţi din apele africane.

Recent, Macron a îmbrăţişat ideea că între 150 şi 200 milioane de africani vor imigra în mod inevitabil în Europa în următorii 30 de ani şi a cerut să fie luate măsuri pentru ca blocul european să se pregătească pentru sosirea lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe