"E ditamai regia făcută! O să vi se rupă picioarele la toţi!" - Război total contra DNA, declanşat de Vlad Cosma&Co

O nouă serie de înregistrări problematice au explodat în presă pe fundalul unor acuzaţii de şantaj la adresa procurorilor DNA.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Direcţia Naţională Anticorupţie a reacţionat după emisiunea difuzată de Antena 3 duminică seară, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Vlad Cosma.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA transmite următoarele:

1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

2. Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi, în lipsa acestuia, la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în acelaşi dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat şi fiul său).

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracţiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum şi să întocmească şi să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătăţirea situaţiei juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului.

Persoanele respective au atras atenţie procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care şi cel privindu-i pe inculpaţii sus menţionaţi.

DNA a prezentat o transcriere a discuţiei dintre o persoană din anturajul lui Mircea Cosma şi un ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti din data de 9 februarie:

Persoană: … Duminică iese pe televizor. Şi-au făcut nişte înregistrări, nişte chestii de genul ăsta… şi vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea. … N-am ce să fac! Că asta… că n-au… Au făcut, au aranjat tot! Să… Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele. … Nici nu v-am spus!… Şi dacă va fi un scandal foarte mare şi o băşică foarte mare, care va exploda, pentru că el are nişte chestii foarte, foarte… O să iasă un scan… o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Şi o să fie o… întreg scandal. Eu acuma vă spun decât… vă spun… vă trag un semnal de alarmă… Adică, ce puteţi să faceţi?… că nu puteţi să le faceţi, că el le are… Oricum sunt toate date, montate… Ei au ce au, că… ăla mi-a zis: ”…Domn’e (…) nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata!”

… Dumneavoastră trebuie să înţelegeţi, că nu e de glumă! Au făcut nişte discuţii mari pe la C.S.M., pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE… tot felul de discuţii… cu S.R.I.-ul… s-au înţeles… au fost toţi, împreună, la SEBI GHIŢĂ, în… în ăsta, cum îi spune? În… ă… în SERBIA. … Au avut pe-acolo discuţii… le-a arătat… au montat împreună… Sunt montate oficial cu ăia după la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3… Deci, nu… nu e un scăndăluţ! … E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… şi ROMÂNIA TV… şi ANTENA 3! ANTENA 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…! … Doamna… trebuie găsită o variantă prin care să scăpaţi de ăştia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toţi! Credeţi-mă, s-au făcut nişte…!"

Ofiţer DNA: Ce variantă? Care ar fi varianta?

Persoană: Nu ştiu! Să-l lăsaţi, dracu’, în pace! …trebuie să ne aşezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima… ….Duminică apare… Trebuia să apară pe data de 15… eu ştiam ceva, n-am fost sigur… da’ am avut noi… ne-a amânat nouă procesu’… şi acum avem pe 18 proces… şi s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile şi… a zis … „Ce să mai fac cu alea, dacă mă duc la puşcărie?” …Cu cât ajungi mai sus, căderea e în jos… şi eu acuma vă spun în felul următor… asta, aşa… fac o discuţie… şi uit că am făcut-o! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră, că sunteţi la fel de băgată ca şi ceilalţi! … Este vorba şi de serviciul, şi de salariile, şi …[neinteligibil]…, şi de familia dumneavoastră. …Da! Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumnea… Eu vă spun cinstit! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră!

…Oamenii-s nebuni! Nu vă daţi seama ce filme au făcut, ce discuţii, ce îmbârligări! Au discuţii cu CIUTACU, cu… cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu… cu douăzeci de inşi… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu ştiu unde, cu PONTA, care nu ştiu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu’ şi n-au vrut să …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KÖVESI… cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon… … E ticluită ca lumea şi sunt pregătiţi rău de tot! … Şi după ce vedem primul set şi vedem impactul care este… o să vă dau un telefon, că vin… şi vedem.

Totodată, DNA a mai prezentat transcrierea unei discuţii dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma şi un procuror ST Ploieşti care a avut loc pe 29 ianuarie:

Persoană: Nu! Problema e că… o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3… şi v-au filmat… şi pe dumneavoastră…...Nu ştiu! Au intrat doi… cablaţi cu interfoane, cu camere, cu tot… … Intră şi GHIŢĂ de la BELGRAD, în direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adică, e o chestiune amplă, care e numa’ pe D.N.A. Ploieşti!.... VLĂDUŢ COSMA. Are termen în februarie şi acuma vrea să dea drumul…

…Şi… concluziile ajung la KÖVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU, că vor să... habar n-am!… ă… ştiu doar că o să le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiţii… montaje. Serios! … Da, nu ştiu. Că miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan! … Adică, nu e o situaţie de cancan, că vor să dea nişte înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA… nu ştiu!… să ajungă la KÖVESI… Dacă e şi VOICULESCU băgat… şi GHIŢĂ… în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar aşa, de… VLĂDUŢ!

3. Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat şi unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor şi a ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad şi pe fostul deputat Ghiţă Sebastian Aurelian, în condiţiile în care, aşa cum am menţionat, pe rolul ICCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.

La acest moment DNA nu mai poate furnliza alte detalii pentru că aspectele menţionate fac obiectul unui dosar penal având ca obiect, între alte infracţiuni, şi infracţiunea de şantaj.

Acuzaţiile lansate de Vlad Cosma

"Mă numesc Vlad Cosma şi am fost ales în 2012 deputat în Parlamentul României de către cetăţenii judeţului Prahova. Doresc să vă vorbesc de lucruri foarte grave. Multe persoane au prezentat în 2017 dovezi despre modalitatea abuzivă de lucru a procurorului Portocală. Au urmat dezvăluirile făcute de sora mea cu privire la obsesia sentimentală a lui Portocală faţă de ea. Eu am să prezint latura infracţională şi grupul infracţional din care face parte. Mai fac parte Onea Lucian, celebrul procuror Mircea Negulescu (Portocală),poliţiştii Mihai Iordache şi Florea Gabriela. Scopul era să inventeze dosare în baza unor probe fabricate a unor importanţi oameni politici şi de afaceri pentru a obţine notorietate, avansări în funcţii şi salarii mărite la sfârşit de an. În aceeaşi modalitate a fost promovat Mircea Negulescu de la Parchetul Curtţii de Apel Prahova la DNA Ploieşti şi Onea Lucian în cadrul Colegiului de Conducere al DNA Bucureşti.

Mi-a spus că are o hârtie cu scrisul lui Sebastian Ghiţă. După ce îmi arată hârtia îi spun că nu cunosc scrisul. Mi-a spus că dacă vreau ca pentru mine şi sora mea să se termine aceste probleme trebuie să îl ajut. Reia seria de aminiţări la adresa mea. Îmi solicită să inventez nişte tabele cu simpatizanţi PSD din Republica Moldova. Văzând că nu pot ieşi din această încurcătură, accept propunerea celor doi procurori. Îmi spun că dacă nu vreau să depun eu hârtia, trebuie să solicit o întâlnire şi să-l înregistrez", se arată în înregistrarea prezentată la Antena 3.

Înregistrare 1

Procuror M. Negulescu: Eu mâine fac discuţia, mă duc cu Lucică (n.r – Lucian Onea, şef DNA Ploieşti) la Bucureşti. Facem discuţia, da?

Vlad Cosma: Da.

Negulescu: Îi spun ce am, cum am, bang bang, da?

Cosma: Nu-i spune de mine…. nu-i spune de mine.

Negulescu: Cum?

Cosma: La Bucureşti.

Negulescu: Păi, AIA nu ştie de tine, ştie de tata Biticu ...

Iordache: Cum să nu spună, băi?

Negulescu: Cum să nu-i spun, mă, mânca-ţi-aş gura ta?

Iordache: E foarte bine să spună de tine.

Cosma: Ştiu eu dacă e bine….poate nu îi convine.

Negulescu: Ce ne facem, mă…le spală creierul, să moară mama!

Iordache: Da!

Negulescu: Bă, tu nu înţelegi că toată lumea e PA? Că puterea mea nu stă în funcţie, ci stă pe butoane...când am eu mâna de fac.. (bate în masă)?

Cosma: Deci, tu ..am înţeles. O arunci pe Lucică, aştepţi să vezi dacă îl extrage şi după aia te apuci şi tu.

Negulescu: Nu vreau să aibă reprezentarea că eu am fost la capătul …

Cosma: Păi, oricum o are.

Negulescu: Că ce?

Cosma: Că tu eşti.

Negulescu: Că eu sunt? De ce? Ai vorbit cu el acum şi ţi-a lăsat..

Cosma: Nu, dar vede toată lumea.

Negulescu: Adică ce vede toată lumea? Că nu înţeleg. Cine vede?

Cosma: Că întrebi, că...Toader...că Bădescu…că na...

Negulescu: Toader e daună totală.

Cosma: Păi vede că-l chemi....mna.

Negulescu: Păi nu l-am chemat, îl ard aşa din zbor. Toader a fost aşa…un fetiş. (n.r – Toader a fost arestat de Negulescu)

Cosma: Da, dar vede că tu...

Negulescu: Şi cine să-l ia pe Toader? Îl iau eu.

Cosma: Păi nu-l lua nimeni până acum. Dintr-o dată, l-a luat cineva pe Toader.

Negulescu: Asta e…ce? L-am luat pe el? L-am luat pe Toader.

Cosma: Mda.

Negulescu: Ştie că, dacă intru pe la el, i-am dat-o la temelie. Vreau să-l paradesc, dar nu cu mâna mea.

Cosma: Vrei să vezi dacă au aştia forţă ( n.r – DNA Ploieşti ).

Negulescu: Nu, vreau să-l paradesc cu mâna altcuiva pentru că aşa s-a stabilit. Da? Ca să nu ies eu în faţă.

Cosma: Şi dacă ieşeai tu.. ce?

Negulescu: Nu ştiu care au fost…

Cosma: Şi l-au găsit pe Lucică, ă?

Negulescu: Lucică...el a zis: “Hai, frate, să paradim!”...Hai! Dacă vrei tu!

Cosma: Ce justiţie...

Negulescu: Deci, eu vreau să-ţi spun ceva.. hai, pe bune acum! Tu ştii foarte bine cât de apreciat este…el e deputat, nu? La Camera Deputaţilor. Fac pariu cu tine că i se ridică imunitatea cu 80%?

Cosma: Da’ după aia nu îi aprobă la tribunal.

Negulescu: Aoleu! Aoleu! La care tribunal?

Cosma: La Înalta Curte.

Negulescu: La Înalta Curte? Aoleu! Îl luăm din toate părţile, îl ardem ca pe şoareci. Dacă asta vrea (n.r – Onea Lucian Sef Dna ), 2 săptămâni i-a dat, atât. În 2 săptămâni începe Jihadu’. Ce vrei mai mult de atât? Da’ Jihadu’ pe faţă.

Cosma: Îi face şi lui cum îi faci tu.

Negulescu: Aoleu! Cred că ajunge ca Udrea. Îi ridică imunitatea la 3 zile, îi mai ceri o ridicare, mai ceri o ridicare.

Iordache: Şi, crede-ne, că omul…

Negulescu: E daună totală..

Iordache: Nu cred că e în postura să ..

Negulescu: Nu pune nimeni frână, îţi spun eu.

Iordache: Ha..

Negulescu: Păi, ce să fac dacă am început să fac probe? Astea sunt pe faţă, nu sunt pe spate. Nu sunt la vrăjeala, la informativ .. la alea, la haules. Vine un moment pentru toate, da? Şi el, de miercurea trecută, e un mort viu. Şi nu ştie..

Cosma: Mă rog, na…tu o ţii pe a ta, eu pe a mea, vedem la urmă cine a avut dreptate.

Negulescu: Păi, o să vezi că eu am dreptate. Dacă eu am dreptate, îmi faci un 19? Îmi dai mie un 19 aşa...poate am nevoie vreodată. Ce dracu’! Tu crezi că …da’ ştii că ăla de la GFR vrea să facă denunţ..

Cosma: Pe cine?

Negulescu: Pe un ministru. Dă-mi şi mie numărul lui Nichita (avocat Gruia Stoica - n.r.), băga-mi-aş p**a! M-a luat după stradă, că vrea să vină ala de la GFR, Gruia Stoica, să facă un denunţ.

Iordache: 0788…

Negulescu: Stai puţin aşa…0788

Iordache: 500

Negulescu: 500.

Iordache: ***

Negulescu: *** .(apelează) Nu răspunde ăsta.

Cosma: Păi, poate nu ştie cine eşti, dă-i şi tu un mesaj.

Iordache: Îl sun eu?

Negulescu: Da.

Iordache: Cât aveţi pe ăla, 0744?

Negulescu: Da.

Iordache: Nu răspunde. A închis. Îmi dă că nu e disponibil.

Negulescu: Cu câ**tul ăla de telefon care îl ai tu ..

Iordache: De bugetar..

Negulescu: Nu, l-a închis, e corect. O fi în vreo şedinţă.

Iordache: Are copil mic.

Negulescu: Dacă are copil mic, ce? Nu poţi să vorbeşti?

Iordache: Probabil îl spală pe ăla mic la c*r...nu ştiu..

Negulescu: Deci e lumea bine...

Înregistrare 2

Negulescu: Lasă-mă să-ţi explic! Ai cuvântul…dacă tu ai încredere, vreau să mă duc cu ele la Kovesi să i le arăt.

Cosma: Merg cu tine de mână.

Negulescu: Băi, omule, vreau să-i arăt…să-i arăt schema şi că nu vorbesc prostii.

Iordache: Dacă nu ...

Negulescu: Băi, Vlad, ai încredere în mine? Nu-ţi fac nicio combinaţie. Pe ..ai cuvâ.. mă jur pe copilul meu, pe Dragoş, că nu-ţi fac absolut nicio combinaţie. Da’ nu vreau să mă duc în p**a mea şi vreau să : Uite, bă, mânca-ţi-aş pi**a!

Şi să îi explic bang bang bang bang şi gata! Şi i-am dat-o la temelie, m-ai înţeles? Da’ lasă-mă să fac chestia asta. Deci, nu…

Cosma: Merg şi eu.

Negulescu: N-am cum să te iau la prima discuţie, la a doua te iau fără probleme. Da’ lasă…n-ai încredere, frate? M-am jurat pe copilul meu …cu mâna pe..Doamne!…N-am niciun in….

Băi, fii atent, ai cuvântul meu de om…omule, nu fac combinaţii, da?

Înregistrare 3

Negulescu: El poate…pe mine nu m-au lăsat să îl iau pe evaziune şi pe spălare că era mort demult. (ref. Sebastian Ghiţă)

Cosma: De ce nu te-au lăsat?

Negulescu: Nu venise vremea atunci, nu ştiu.

Cosma: Şi acum? De ce nu te lasă acum pe evaziune

Negulescu: Pentru că nu vreau eu să ies la înaintare. A zis că e mai bine aşa. Pentru că el ştie că eu sunt creierul.

Negulescu: Să-l sun pe Lucică, p**a mea, îl doare la p**ă şi p-ăsta, eu muncesc pentru el.

conversaţie telefonică: Mircea Negulescu – Lucian Onea

Negulescu: Eşti la servici? Am înţeles. Hai, sună-mă tu, te rog frumos, da? Da. Te pup, pa pa.

Negulescu către V. Cosma: A plecat de la serviciu, cred că e într-o discuţie. Tu crezi că fac ceva de capul meu aşa? În viaţa asta? Că ştiu eu, că sunt artizanul şi că ştiu să combin lucrurile e altă treabă, dar asta nu înseamna că .. hă! Stai puţin.

conversaţie telefonică: Mircea Negulescu – Lucian Onea

Negulescu: Salut! Ce faci? Eşti la servici? Aha! Te iau pe ălălaltu’, ai 3G să pot să vorbesc pe ălălaltu’? Mamă… îţi scriu de-mi vine boala pe cap, că am multe de…da? Hai că încerc eu să te sun acuma, da?

Cosma: Pe ce îl suni?

Negulescu: Pe Whatsapp.

conversaţie telefonică: Mircea Negulescu – Lucian Onea

Negulescu: Salut! Hai că-ncerc să-ţi scriu ca să nu mai…da? O face undercover. Îţi scriu acuma, da? Ok...hai..

Negulescu: Stai să îi zic.

Mircea Negulescu îi scrie pe Whatsapp lui Lucian Onea

Negulescu: Singura condiţie este să mergem la “doamna K” , după care….....ca să fie sigură....

Negulescu către V. Cosma: A zis ok. Vezi, nu?

Citeşte dacă vrei, ca să nu zici că mânânc câ**t.

Cosma: Da, dă-mi să îi scriu şi eu ceva.

Negulescu (tasteaza): Sunt cu V....Da.

Negulescu: Ne vedem mâine să vorbim.

Negulescu: Ok. Uite, a zis ok. Ce p**a mea vrei mai mult?

Înregistrare 4

Negulescu: Lucică (Onea Lucian, şef DNA Ploieşti)...deci, s-a dus la Bucureşti, doamna a fost foarte încântată, da? Şi aşteaptă cu mare satisfacţie chestia asta.

Cosma: Da, mă, ştiu. O să-mi zici de...

Negulescu: Deci, dacă tu o faci aşa cum îţi spun eu, p-ăsta chiar vrea să-l ia (ref. Sebastian Ghiţă). Da? Şi-l ia bine de tot, da?

Negulescu: Ascultă-mă, el oricum e dauna totală (ref. Sebastian Ghiţă). Noi vrem să îi luam inclusiv banii, da? Tot ce are. Deci, îi luăm tot, da? Problema e să avem scânteia, să declanşăm scânteia. Bă, deci, eu vreau…deci, ascultă-mă..

Cosma: La 5 o tai că vine şi Andreea.(n.r – Andreea Cosma)

Negulescu: Unde vine?

Cosma: În Ploieşti.

Negulescu: Ştiu că vine.

Cosma: Tu răspunzi.

Negulescu: Ah?

Cosma: Tu răspunzi, că am mers pe mâna ta.

Negulescu: Bă, e nebun ăsta, să moară mama, dacă nu ma ia capu’....Doamne…

Iordache: Are dreptate.

Înregistrare 5

Cosma: Ok.

Negulescu: Da? Astea toate.

Cosma: Da.

Negulescu: Fac manevra la Bucureşti. Aia de la Bucureşti îi dau lu..

Cosma: Cui vreţi voi.

Negulescu: Îi dau lui Lucică.

Cosma: Da, păi asta zic.

Negulescu: Facem regia împreună.

Cosma: Păi, asta zic.

Negulescu: Şi după ce i-a dat de la Bucureşti ăla, ăsta face...îl verificăm pe ăsta. Stai aşa puţin.

Cosma: Da.

Negulescu: Aaa, dă-mi încoa’ o hârtie..…

Negulescu notează pe foaie

Negulescu: Alin Petran ...27, 113, 322

conversaţie telefonică: Mircea Negulescu – Dragoş

Negulescu: Dragoş, din punct de vedere tehnic te întreb, ipotetic, eu am un număr de telefon, vreau să ştiu dacă este activ şi dacă persoana care deţine numărul ăsta de telefon este în ţară.

Negulescu: Ok, pe provizoriu sau pe ....nu?

Negulescu: Ok, bine...mersi mult.

Negulescu: Da, trebuie să-l marcăm, da, am înţeles. Ok, bine.

Negulescu: Gata..bine, te pupă tata!

Negulescu: Bine, te pup, pa pa.

Negulescu: Nu, de ce ? Nu, tătuţu, nu, nu, nu, lasă că facem în altă…am întrebat că voiam să ştiu care e procedeul ca să nu greşesc, da?

Negulescu: Bine, Dragos, te pup, să traiesti!

Negulescu: Îl ia la interceptare în 24 de ore, îl marchează şi-mi spune dacă e activ şi dacă e gagiu în ţară, p**a mea şi am terminat.

Negulescu: De astea sunt toţi foarte interesaţi.

Negulescu: Dacă eu ..eu am vorbit aşa…ştie doamna.. aia (ref. Laura Codruţa Kovesi), Lucică (ref. Lucian Onea, şef DNA Ploieşti ) şi eu. Şi omul ăsta (n.r – Iordache), atât...

Negulescu: Eu aş fi vrut...tu ai alea la tine? Nu, hai să facem...Eu m-am gândit aşa: dacă o punem într-un plic…

Cosma: Ok

Negulescu: Şi o trimite un anonim.

Cosma: Unde?

Negulescu: Aa…la DNA. Cu un scris pe calculator.

Cosma: Pe foi?

Negulescu: Pe ce vrei tu, pe foi, pe stick, p**a mea, mi se rupe, din care să rezulte că este scrisul ăla…Sebastian Ghiţă….şi că în perioada aşa….

Că nu, astea ....vom face la fel.

Cosma: Bine, cum îi zice lui Lucică?

Negulescu: Să ajungă acolo.

Cosma: Vine aşa.

Negulescu: O anonimă.

Cosma:...Un om pe stradă şi hop ..fix ...

Negulescu: O anonimă, da..

Iordache: Un cetăţean care e indignat

Negulescu: Mai sunt şi alte lucruri care duc la asta, nu eşti numai tu pe strada asta.

Înregistrare 6

Cosma: E ok?

procuror-şef Lucian Onea: Da, e în regulă.

Cosma: Se vede …?

Lucian Onea: E în regulă, nu, nu se vede. D-aia îmi trebuie şi plicul.

Cosma: A trimis şi plicul.

Lucian Onea: Ok, e în regulă.

Cosma: V-am zis ..

Lucian Onea: E în regulă, e super bine.

Cosma: Da?

Lucian Onea: Da. Am găsit, e ok. Bun, şi o să fac în aşa fel să zică că, m-am gândit eu, chestia cu Alba cu asta........ e prea din zona aia şi o să fac cu zona Iasi, cu zona Moldovei.

Lucian Onea: Ca şi cum martorul ăla audiat e identificat în zona respectivă.

Cosma: Şi denunţul unde s-a depus?

Lucian Onea: Eu nu am denunţ la dosar, nu. La mine apare o declaraţie de martor, cu care l-am identificat eu undeva. E clar?

Lucian Onea: Nu e, discutăm, dacă e vreo problemă, o discutăm, da?

Cosma: Nu, atâta voiam să vad că a ajuns materialul, plicul l-a trimis.

Lucian Onea: E foarte bine aşa.

Cosma: E pe foi.....mă chemaţi şi-mi spuneţi: asta se vede bine, asta nu.

Lucian Onea: Da,da, da. Mie îmi trebuie pentru o constatare, să fac o constatare că e scrisul lui. Asta e toată treaba. Dar eu zic că dacă copia e bună, nu e. Aia se vede neagră (ref. cea venita prin fax). Se vede…nu e nicio problemă. E in regulă.

Înregistrare 7

Cosma: E aglomeraţie…..proaspete şi calde. (ref: tabele modificate fără dată)

Lucian Onea: Aşa.

Cosma: Şi toate celelalte ...

Lucian Onea: Aşa..

Cosma: Fără dată, fără nimic.

Lucian Onea: Aşa.

Cosma: E ok?

Lucian Onea: E bine.

Cosma: Plicul nu vi-l las.

Lucian Onea: Nu, am plicul.... ( ref: cel sosit prin poştă)

Cosma: Da, nu, zic plicul ăsta.

Lucian Onea: Nu, e ok. Gata! E în regulă.

Cosma: Aşa, vă întreabă Mircea ..i-aţi aprobat aia?

Lucian Onea: Îi dau astăzi, îi dau voie să plece. N-am apucat să fac, când pleacă el?

Cosma: Da, mulţumim. Vineri.

Lucian Onea: Pleacă vineri, azi suntem ...marţi.

Cosma: Marţi.

Lucian Onea: Deci, îi dau voie să plece, poate să organizeze tot.

Cosma: Bine.

Lucian Onea: Nu ştiu dacă am timp să fac astăzi, dacă fac azi sau mâine. Îi dau voie să plece.

Cosma: Am înţeles, nu e problemă, dacă avem acord verbal ..

Lucian Onea: Nu e problemă. Deci, asta este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne