După 60 de ani de prietenie Alan şi Walter descoperă că sunt fraţi

Alan Robinson şi Walter Macfarlane se înscriu pe platforma Ancestry.com, fac testul de ADN şi rezultatul le oferă cea mai frumoasă surpriză.

Alan Robinson şi Walter Macfarlane
Alan Robinson şi Walter Macfarlane (Print screen Khon-Tv)

Este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-am fi putut primi, declară fericiţi Alan Robinson şi Walter Macfarlane - născuţi în Oahu, Hawaii la doar 15 luni diferenţă unul de celălalt - care, după 60 de ani de prietenie au făcut o descoperire uimitoare: sunt fraţi biologici. Ceea ce seamănă cu un film este de fapt realitatea pe care o trăiesc aceşti doi oameni, inseparabili de mici copii, atunci când jucau fotbal împreună. Au trecut decenii înainte de a cunoaşte adevărul despre naşterea lor.

Recent, Robinson, care a fost adoptat, şi Macfarlane, care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, au decis, în joacă, să se înscrie pe Ancestry.com, cel mai mare site din lume dedicat reconstituirii istoricului familiei, arborelui genealogic, inclusiv cu test ADN. Şi chiar rezultatul testului ADN a fost cel care i-a şocat: au aceeaşi mamă biologică.

La început, căutările pe internet şi social media s-au dovedit a fi un insucces, apoi cei doi s-au adresat site-ului specializat, conform celor relatate de Khon-Tv din Honolulu. Dar cel mai surprinzător, povestesc cei doi protagonişti, este că investigaţia a fost făcută în paralel: Alan şi Walter s-au adresat simultan aceleiaşi platforme, fără să ştie unul de celălalt.

Ancestry.com utilizează testul genetic pe un eşantion de salivă, pentru a secvenţia genomul unui individ. Combinarea unor astfel de informaţii personale cu o bază de date internaţională vastă permite identificarea originilor unui individ, ajutându-l să identifice legăturile cu rude necunoscute, pe baza posibilelor corespondenţe ale ADN-ului. Serviciul foloseşte aşa-numitul test ADN autozomal, care nu are legătură cu sexul. Robinson şi Macfarlane nu sunt singurii care s-au regăsit datorită noii tehnologii. Luna trecută, acelaşi site a reunit un bărbat din Arizona, care ştia foarte puţin despre familia sa de origine, cu mama sa naturală, care locuia în California.

„A fost o experienţă copleşitoare, încă mai este şi nu ştiu cât de mult îmi va lua să depăşesc această senzaţie”, a spus Robinson. După descoperirea senzaţională, cei doi fraţi au vrut să-şi împartă bucuria cu restul lumii, atât pe reţelele de socializare cât şi pe posturile locale de televiziune. Acum, cei doi fraţi au în program să călătorească şi să se bucure de pensie, dar împreună.

Articole de referinţă: Khon-Tv, Time

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură