Dragnea şi Tăriceanu "recidivează". Nou afront la adresa unei ţări partenere

Atât premierul Dăncilă, cât şi Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au lipsit de la recepţia de ziua Franţei. Franţa este unul dintre cele 12 state care şi-au exprimat public îngrijorarea faţă de modificările Codurilor Penale.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

După ce, pe fundalul criticilor la adresa modificărilor legislaţiei penale, au refuzat să participe la recepţia oferită de ambasada SUA, mai nou, premierul Dăncilă precum şi liderii partidelor la putere şi ai celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au lipsit de la recepţia de Ziua Franţei. Cei trei au fost invitaţi, dar au preferat să lipsească.

Interesant este că absenţa celor trei survine în contextul în care ţara noastră urmează să preia în primul semestru al anului 2019 preşedinţia Română a Consiliului Uniunii Europene. De altfel, ambasadoarea Franţei, Michele Ramis, a declarat că Franţa este şi va rămâne alături de România "pentru a ajuta la succesul acestei preşedinţii, în direcţia unei Europe a convergenţei, protectoare, mai puternică în lume şi bazată pe valori comune, după cum arată cele patru priorităţi ale Preşedinţiei Române”.

La recepţie au fost prezenţi în schimb preşedintele Iohannis, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, Augustin Lazăr. Potrivit Protv, Iohannis şi Kovesi nu şi-au vorbit în timpul recepţiei.

Mai amintim că Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă au lipsit şi de la recepţia organizată de Ambasada SUA de Ziua Independenţei, boicotul lor având loc în contextul în care, pe fundalul modificării Codurilor Penale în Parlament, 12 state aliate, printre care şi Statele Unite, au transmis un apel către autorităţile române ”să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. Franţa era şi ea una dintre cele 12 state.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne