Dragnea, reacţie dură: Acţiuni de ordin mafiot! E o tentativă de lovitură de stat a lui Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat extrem de dur după ce liderul PNL Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva lui şi a premierului Viorica Dăncilă pentru "înaltă trădare" şi alte infracţiuni grave.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Acţiunea juridică a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, reprezintă de fapt "operaţionalizarea ameninţărilor" şefului statului Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă, a acuzat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis, Orban este o unealtă jalnică, nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaţionalizarea ameninţărilor domnului Iohannis la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Când am spus că este vorba despre acţiuni de ordin mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedeşte că am avut dreptate: nu faci ce ţi se spune, îţi facem plângere penală şi te trimitem la poliţia politică. Ce vreau să spun, deocmandă, că acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat şi anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru că asta a urmărit tot timpul.

Domnul Iohannis, având experienţă cu cele şase case, vrea să ia şi Palatul Victoria în folosinţă proprie. De asemenea, spun că există un articol în Codul Penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare şi persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală dar ştiind că ele sunt neadevărate, asta e infracţiune care se predepseşte cu închisoarea. Vreau, de asemenea, ca toată lumea să înţeleagă că orice persoană şi orice funcţionar public care se va implica în continuare în acest demers va fi de fapt complice la aceste două posibile infracţiuni. Este aceeaşi dorinţă, acelaşi plan, cu alte intrumente din 2015 şi anume de a prelua Guvernul fără să câştige alegerile de către Iohannis şi de către uneltele lui politice. Nu vom ceda.

Este o acţiune violentă, nedemocratică şi neconstituţională a lui Iohannis şi a celor din Parlament, şi nu numai, care îl susţin de a bloca un Guvern care a adus bunăstare şi aduce bunăstare românilor şi de a instala un guvern care să taie salariile românilor, cum le-a tăiat şi predecesorul său în 2010. Prim-ministrul are susţinere totală din partea noastră, nu a făcut absolut nimic din ceea ce este scris în această plângere. Toată lumea de bună-credinţă înţelege exact ce este în spatele acestui demers şi bineînţeles că o să şi acţionăm. Această acţiune este neconstituţională pentru că este o tentativă de lovitură de stat. Nu există niciun fel de sâmbure de adevăr în ce scrie în acea plângere penală.

Am vorbit deja cu juriştii cu care ne consultăm de obicei şi trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de demersuri şi lucrează în zilele astea. Eu nu avertizez, doar constat cu amărăciune şi cu dispreţ că ceea ce am spus noi se adevereşte, că preşedintele Iohannis nu poate lucra cu nicio instituţie dacă nu îi este aservită. Deci poate lucra doar cu oameni care îi sunt aserviţi, cu instituţii care îi sunt aservite total, nu poate avea o relaţie instituţională, vrea să conducă şi Guvernul, vrea să conducă şi Parlamentul, vrea să conducă şi procurorii, vrea să conducă şi instanţele, vrea să fie şi preşedintele României, vrea să conducă tot ce mişcă în această ţară. Când îi faci plângere penală unui prim-ministru pentru că îşi exercită atribuţiile este foarte clar pentru oricine vrea să înţeleagă că nu se doreşte ca această guvernare să ducă la capăt un program care a produs rezultate bune şi produce în continuare rezultate bune", a declarat Dragnea.

Întrebat despre o posibilă suspendare a premierului, liderul PSD a subliniat: "Nu vorbim de suspendarea premierului. Să nu credeţi că suntem un partid de oameni blegi, fricoşi şi care stăm cu capul plecat ca să ni-l taie Iohannis sau slugile lui. Categoric nu. Eu vorbesc de acest demers, care nu are nicio legătură cu politica, care nu are nicio legătură cu bunul-simţ, care nu are nicio legătură cu Constituţia şi cu dorinţa afişată şi spusă în mai multe ocazii de cooperare instituţională. De asemenea, asta nu are nicio legătură cu statul de drept despre care vorbesc aceşti indivizi şi individe de foarte mult timp, dar în care nu cred şi se dovedeşte."

În ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui Iohannis, Dragnea a evitat să dea un răspuns tranşant.

"Eu am spus că această acţiune este anti-constituţională. Nu vorbim acum despre suspendare, dar se pare că dorinţa noastră, toate acţiunile noastre de a construi un dialog şi o pace politică în România nu sunt luate în seamă, pentru că nu se doreşte asta, nu îi intereseză, îi intereasază doar conservarea unor funcţii pe care le deţin şi luarea prin rapt a guvernării fără să aibă în spate un vot legitim. Nu discutăm (despre suspendare). PSD are ca obiectiv principal punerea în aplicare a programului de guvernare, creştere eocnomică durabilă şi mai mulţi bani în buzunarele românilor, lucru care a început să se întâmple şi se va întâmpla în continuare."

Liderul PSD a remarcat că preşedintele Iohannis i-a cerut de patru ori demisia premierului Dăncilă.

"De patru ori i-a cerut demisia, e obsesia dumnealui. De câte ori constată că o instituţie din acest stat nu îi este aservită total vrea să o distrugă sau vrea să schimbe conducerea de acolo. Este foarte simplu", a punctat Dragnea.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne