Dragnea, pus pe "fapte mari": Promite o lege care să-i sancţioneze pe cei ce defăimează ţara, "gen Macovei"

Nu o dată europarlamentari români au ridicat problema atacurilor coaliţiei la putere împotriva Justiţiei. Nemulţumit de acest lucru, pe care-l consideră "defăimare a ţării", Liviu Dragnea anunţă o lege care să sancţioneze astfel de declaraţii pe viitor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, luni seara, la România TV, că partidul său va promova un act normativ vizând sancţionarea persoanelor care denigrează imaginea României în exterior. În categoria "defăimătorilor" s-ar încadra, potrivit lui Dragnea, persoane "gen Monica Macovei" şi alţi parlamentari care, reamintim, au criticat public şi nu doar o dată, legile Justiţiei, modificările Codurilor Penale, arătând că acestea sunt un atac la adresa statului de drept.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că actul normativ "nu va opri libera exprimare", însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

"Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a mai ţinut să adauge că nu poate sta "indiferent şi inactiv" la declaraţiile unor europarlamentari, subliniind că aceste fapte nu trebuie încadrate numaidecât în categoria infracţiunilor.

Reamintim că ideea acestei legi a fost lansată de Dragnea chiar la Congres, liderul PSD susţinând în faţa colegilor săi că oameni politici, şefi de instituţii, oameni cunoscuţi ai societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, iar aceste acţiuni trebuie să înceteze pentru că atacul împotriva propriei ţări reprezintă o insultă la adresa tuturor românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne