Dragnea nu infirmă o posibilă candidatură la preşedinţie. Ar fi un "preşedinte român"

Condamnat cu suspendare într-un dosar şi trimis în judecată în altul, Liviu Dragnea susţine că e prematur să discute despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, scenariu pe care însă, iată, nu-l exclude.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că este prematur să discute despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din anul 2019. Deşi a evitat să dea un răspuns cu privire la o eventuală intrare a sa în cursa pentru cea mai înaltă demnitate în stat, Dragnea a spus că "ar fi un preşedinte român", relatează Agerpres.

"Mă gândesc că vom avea această discuţie în 2019. Părerea mea, atât cât am eu experienţă politică şi cât am învăţat eu să conduc campanii electorale, şi nu prea le-am pierdut, este că cine începe să vorbească de acum, cine îşi face planul de acum, şi de la noi din partid şi de la alte partide, inclusiv preşedintele, (...) va pierde. Cei care îşi fac planuri de acum cum să ajungă candidaţi şi cum să câştige, vă dau scris că vor pierde. Ori nu vor ajunge candidaţi, ori vor pierde. Nu aşa se face, noi ne concentrăm pe programul de guvernare. Nu vreau să folosim Guvernul, poziţii pe care le avem, ori programul de guvernare ca un mijloc pentru a convinge oamenii să luăm şi funcţia de preşedinte", a susţinut Dragnea.

Liderul PSD a evitat să dea un răspuns cu privire la o viitoare candidatură a sa la viitoarele alegeri prezidenţiale afirmând însă că "ar fi un preşedinte român". Dragnea a precizat totuşi că şi Klaus Iohannis este un preşedinte care "gândeşte româneşte", însă care ar trebui să fie "mai comunicativ şi mai deschis."

Nu în ultimul rând, liderul PSD a anunţat că la viitoarele alegeri prezidenţiale ar dori o colaborare cu UDMR şi a subliniat faptul că este important ca electoratul maghiar să susţină şi un candidat social-democrat. De altfel, reamintim că zilele acestea Dragnea a luat parte la congresul UDMR, unde a propus formaţiunii conduse de Kelemen Hunor să lucreze împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani.

Cât despre o eventuală intrare a UDMR la guvernare, Dragnea a declarat că nu a discutat acest aspect cu Călin Popescu Tăriceanu dar că nu ar exclude o astfel de posibilitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne