Dragnea, după victorie: Iohannis a ales stabilitatea, îi mulţumim şi apreciem în mod deosebit

Liderul PSD Liviu Dragnea a ţinut să-i mulţumească public preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a acceptat - "în ciuda presiunii" - propunerea de premier înaintată de social-democraţi, evitând astfel "intrarea într-o criză politică".
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD şi a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier al României, a declarat satisfăcut, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Preşedintele a acceptat propunerea noastră şi a desemnat-o pe doamna Dăncilă. Preşedintele a ales stabilitatea în ciuda presiunii partidelor din opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD-ului şi îi mulţumim şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România şi preşedintele a vrut să evite asta.

PSD va guverna împreună cu ALDE în baza mandatului dat pentru a îndeplini programul de guvernare şi aşteptările românilor. Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară astfel încât pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură în Parlament. De asemenea, luni va fi convocat Comitetul Executiv Naţional pentru a începe discuţiile pentru componenţa noului Cabinet", a declarat Dragnea.

La rândul său, premierul desemnat a subliniat importanţa programului de guvernare.

"Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este important punerea în practică a programului de guvernare pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018, Anul Centenarului şi în acelaşi timp să pregătim preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019", a precizat Viorica Dăncilă.

În final, Dragnea i-a mulţumit Vioricăi Dăncilă pentru că "este o doamnă decentă, agreabilă şi foarte competentă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne