Dragnea, după revocarea lui Kovesi: Discuţiile despre suspendare continuă!

Deşi preşedintele Iohannis a revocat-o pe şefa DNA, ceea ce înseamnă că practic PSD a rămas fără motiv pentru a-l suspenda pe şeful statului, Liviu Dragnea anunţă că discuţiile despre suspendarea preşedintelui continuă şi că l-a rugat pe Tăriceanu să se gândească la asta.
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
09.07.2018

Discuţiile despre suspendarea preşedintelui Iohannis continuă şi în PSD şi în coaliţie, chiar dacă şeful statului a revocat-o pe şefa DNA, a anunţat luni, Liviu Dragnea, la Parlament.

”Preşedintele a revocat-o pe doamna după 30 de zile, şi nu cred că a revocat-o de dragul Constituţiei, ci pentru că are nişte calcule generale. Discuţiile despre suspendare continuă, şi în partid, şi în coaliţie, Nici copiii de grădiniţă nu aveau nevoie de 30 de zile ca să citească decizia. Adică, era şi un îndemn la nerespectarea deciziilor CCR”, a declarat Dragnea, citat de Realitatea.net

”Am avut o discuţie lungă şi aşezată cu domnul Tăriceanu şi am spus de presiunile mari care vin din teritoriu şi l-am rugat să se gândească la această variantă”, a adăugat Dragnea.

Cât despre revocarea şefei DNA în sine, Dragnea a susţinut că aceasta "nu e o victorie pentru nimeni"ci doar o măsură mică din ce trebuia să se întâmple şi că nu are vreo garanţie că după revocarea lui Kovesi, statul paralel a dispărut.

"Cea mai mare problemă este teroarea, nesiguranţa, nu cine este în fruntea DNA. Bucuria va fi când această ţară se va elibera. Când va fi asta, cine va mai fi în viaţă atunci, n-am de unde să ştiu!", a mai adăugat Dragnea, citat de aktual24.ro.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocarea a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Până la numirea unui nou procuror şef, interimar la conducerea DNA este procurorul Anca Jurma, consilier al Laurei Codruţa Kovesi. Jurma a fost delegată în funcţia de procuror-şef de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor