Dragnea, contra voinţei UDMR de a face din 15 martie sărbătoare

Liviu Dragnea anunţă că formaţiunea sa nu va vota proiectul prin care UDMR vrea să facă sărbătoare din ziua în care Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept înţeleaptă decizia de retrimitere la comisia de specialitate din Senat a controversatului proiect de lege prin care UDMR dorea ca data de 15 martie să devină sărbătoare a comunităţii maghiare din România, 15 martie fiind ziua când Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria. Dragnea a mai precizat că PSD nu va susţine această formă a proiectului.

"Au luat o decizie înţeleaptă că au întors-o la comisie (propunerea legislativă a UDMR — n.r.). Dacă vor găsi, habar nu am cum, vreo soluţie prin care să se modifice ceea ce au propus, pentru că noi nu vom vota proiectul în forma asta, nici ceilalţi, atunci dacă vor găsi o altă soluţie, e ok", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Plenul Senatului a decis luni să retrimită la comisiile raportoare, pentru două săptămâni, propunerea legislativă prin care UDMR dorea ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România.

Reamintim că acest proiect al UDMR, la fel ca şi cel prin care se cerea scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie au apărut în forţă pe agenda Parlamentului atunci când Liviu Dragnea a negociat sprijinul formaţiunii lui Kelemen Hunor pentru dărâmarea lui Grindeanu. La momentul respectiv, lideri ai PSD au reacţionat cât se poate de dur, şi înţelegerea a căzut.