Dragnea: Când România are cea mai mare creştere economică, UE vorbeşte iar de austeritate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu pare deloc mulţumit de avertismentul primit de România de la Comisia Europeană, în legătură cu existenţa unei abateri semnificative de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Când România are cea mai mare creştere economică, Uniunea Europeană vorbeşte iar de austeritate, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"În Europa se vorbeşte pe două voci despre disciplină financiară. Când Franţa sau Spania depăşesc pragul de deficit de 3% nu se supără nimeni. Când România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, ni se vorbeşte din nou despre austeritate, pe baza unor aprecieri mai mult sau mai puţin exacte", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că regulile trebuie să fie la fel pentru toţi.

"Salariile românilor sunt de 2-3-4 ori mai mici decât ale europenilor. E necesar să le mărim pentru a stopa plecarea tinerilor din ţară!", a adăugat preşedintele PSD.

Reamintim că Executivul european a adresat României un avertisment cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu şi recomandă Consiliului să adopte o recomandare prin care să i se impună ţării noastre să ia măsurile necesare în 2017 în vederea corectării acestei abateri semnificative, se arată într-un comunicat al CE.

Comisia Europeană a atras atenţia că este prima oară când se aplică această procedură a cadrului de guvernanţă economică al UE, prin care li se oferă posibilitatea autorităţilor de a lua măsuri corective pentru a evita deschiderea unei proceduri aplicabile deficitelor excesive.