Dragnea: "Am aflat din presă de achiziţia de rachete Patriot. Cu astfel de teme de magnitudine uriaşă nu este bine să ne jucăm!"

Nemulţumit că "a aflat din presă" despre achiziţionarea rachetelor Patriot, Dragnea avertizează că cei ce iau astfel de angajamente trebuie să se consulte înainte, pentru a nu avea surpriza să constate că ţara şi-a luat alt angajament.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la DC News, că atât el cât şi Sorin Grindeanu (fostul premier dat jos de propriul partid) au aflat din presă de achiziţia rachetelor Patriot de către România. Dragnea a remarcat, acid, că astfel de angajamente e bine "să fie discutate în ţară" pentru a nu constata apoi că ţara nu poate sau şi-a luat alt angajament, relatează Hotnews.

"E foarte bine că foarte mulţi reprezentanţi ai statului român îşi iau angajamente, e bine ca acestea să fie discutate în ţară. Pentru că s-ar putea vreodată în viaţa asta cineva să îşi ia un angajament şi apoi să constate că ţara nu poate, sau că ţara şi-a luat alt angajament cât a fost plecat.

Eu cred că cu astfel de teme de magnitudine uriaşă nu este bine să ne jucăm. Eu vă aduc aminte că în campanie am fost singurul lider politic care a anunţat că vom prevede în bugetul naţional 2% din PIB din Apărare şi am fost şi cel care a întors proiectul de buget, împreună cu premierul Grindeanu.

În ceea ce priveşte achiziţia de tehnică militară - două obiective principale creşterea nivelului de apărare al României şi în egală măsură dezvoltarea industriei de apărare a României. O mare parte din tehnica militară de care are nevoie ţara noastră să fie produsă în România, cu producătorii care vroiau să ne vândă. S-a discutat cu aproape toţi, este foarte bună dar vrem să o producem aici, în joint venture. Majoritatea au acceptat, nu sunt negocieri uşoare.

Eu aici am o singură problemă, noi - eu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Grindeanu, am aflat din presă că România vrea să ia rachete Patriot. Ne-am sunat şi ne întrebam unul pe altul când s-a decis asta. L-am sunat amândoi pe ministrul Apărării care ne-a spus că a ieşit cu informaţia asta dl general Ciucă, el a spus că a ieşit nu stiu care secretar de stat", a declarat Dragnea, precizând că şi acest lucru a fost un factor care a dus la schimbarea lui Gabriel Leş din funcţia de ministru al Apărării.

Dragnea a mai ţinut să precizeze că lucrurile nu se fac aşa şi că România ar trebui să aibă un tratament "aparte" din partea SUA şi să i se permită achiziţia rachetelor pe o perioadă de mai mulţi ani, nu cu toţi banii odată.

"Nu înseamnă că rachetele Patriot nu sunt importante pentru România şi dorim să le achiziţionăm. Dar nu se face aşa. Ceea ce am discutat şi cu preşedintele Iohannis, şi eu şi dl Tudose i-am spus că nu putem să achiziţionăm aceste baterii dând toţi banii odată. Cred că România merită un tratament aparte în această situaţie. României îi poate fi acceptată solicitarea de a face plata într-o perioadă rezonabilă de ani", a mai adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne