Dorin Recean, despre interdicţia lui George Simion în R. Moldova: Are o agendă extremistă care divizează

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova
Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova (gov.md)

„Câteodată mesajele extremiste prind”, a declarat prim-ministrul de la Chişinău, Dorin Recean, în contextul afirmaţiei „urăsc acest act artificial numit Republica Moldova”, făcute de liderul AUR, George Simion. Totodată, premierul moldovean a ţinut să specifice că, „până la urmă, cetăţenii sunt în stare să aprecieze care este valenţa reală a acelor lucruri care sunt propuse şi implementate de către diferiţi actori politici”.

Mai mult decât atât, Dorin Recean se arată ferm convins că „o agendă extremistă nu poate să unească oamenii, cu atât mai mult nu poate să unească două maluri de Prut”, iar declaraţia făcută de politicianul român este una extremistă, în opinia oficialului de la Chişinău, pentru că divizează.

Declarând anterior că George Simion „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, motiv pentru care i-a fost prelungită la începutul lunii februarie interdicţia de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, Dorin Recean a punctat într-un interviu pentru Euronews că Federaţia Rusă foloseşte mai mulţi actori politici care participă la acest proces de destabilizare, unii cu reşedinţa la Chişinău, iar alţii la Bucureşti.

„Rusia astăzi nu atacă Republica Moldova militar, pentru că nu poate şi nici nu va putea prea curând. În schimb, are un război hibrid şi obiectivul acestui război hibrid este să producă anxietate în societate, să descurajeze economia, să producă haos şi, evident, să destabilizeze ţara. Iată că în acest context sunt mai mulţi actori politici care participă, unii cu reşedinţă la Chişinău, alţii cu reşedinţă la Bucureşti.

Ceea ce este foarte clar este că la acest moment Republica Moldova este expusă acestor atacuri hibride. Dar vreau să atrag atenţia că nu doar Republica Moldova. Acum, Rusia îşi extinde războiul hibrid, utilizarea informaţiilor false, a narativelor false, a dezinformării nu doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi în România şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene. Republica Moldova astăzi este cea mai expusă acestui acestui risc”, a declarat premierul moldovean pentru Euronews.

Totodată, premierul Dorin Recean a punctat că autorităţile de la Chişinău îşi doresc ca Federaţia Rusă să respecte cetăţenii Republicii Moldova, lucru care în prezent nu se întâmplă, întrucât acţionează pentru destabilizare micii republici dintre Prut şi Nistru, inclusiv „sponsorizează grupări criminale care iau forma unor partide politice” care corup alegătorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe