Donald Trump deschide războiul împotriva traficării umane

Preşedintele american Trump a promis că va lua măsuri împotriva traficului de persoane. Fiica sa, Ivanka, aparent este un vârf de lance în spatele acestor eforturi agresive.
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

Conform FBI, se crede că traficul de persoane este cea de-a treia activitate infracţională în lume. În anii recenţi, s-au înmulţit cazurile de acest gen şi indiciile sunt greu de urmărit în multe situaţii.

Preşedintele american Donald Trump a promis că va lansa un război împotriva acestei epidemii. Într-un material video difuzat de Reuters, preşedintele Trump a discutat despre gravitatea acestor probleme în America şi lumea întreagă. Un rezumat scurt al declaraţiilor făcute de Trump indică faptul că, la nivel global, 21 milioane de persoane sunt victime ale traficului de persoane, conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii, care aparţine de ONU. Aproximativ 4,5 milioane dintre aceste persoane sunt forţate să se prostitueze. În statul american California, în decursul anului trecut, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de trafic de persoane comparativ cu toate celelalte state americane, conform datelor furnizate de National Human Trafficking Resource Center.

Preşedintele se întâlneşte la Casa Albă cu consilieri de top şi reprezentanţi ai organizaţiilor specializate în traficul de persoane. Fiica sa, Ivanka Trump, se numără printre participanţi.

Trump consideră că traficul de persoane reprezintă o problemă despre care nu s-a discutat suficient, adăugând că va indica departamentelor americane pentru Justiţie şi Securitate Internă să analizeze serios resursele care sunt alocate acestei teme.

Rapoartele indică faptul că problema traficului de persoane este o prioritate pentru Ivanka Trump, care a promis că îşi va consilia tatăl în probleme legate de femei. Una dintre organizaţiile caritabile implicate în atacul preşedintelui Trump împotriva traficului de persoane, Tech Innovation to Fight Child Sexual Exploitation, a fost co-fondată de soţul ei, Jared Kushner.