Dominoul pornit la vale / Cea mai mare bancă olandeză va concedia mii de angajaţi

Băncile europene, având de înfruntat pierderi majore, se văd nevoite să concedieze în masă mii de angajaţi, lucru care reflectă o degradare a situaţiei în sectorul bancar. În cel mai recent caz, creditorul olandez ING Groep a anunţat că va renunţa la câteva mii dintre angajaţii săi.
(Captură Foto)

La o zi după ce cel de-al doilea creditor al Germaniei a confirmat rapoartele privind concedierea a aproape 10.000 dintre angajaţii săi şi reducerea dividendelor bancare pentru restul anului, ziarul olandez Het Financieele Dagblad a anunţat că ING Groep, cel mai mare creditor al Olandei, va anunţa luni concedierea a câteva mii dintre angajaţii săi.

Restructurarea va rezulta într-un management mai centralizat şi ar putea genera economii de miliarde de euro, a declarat ziarul, citat de Bloomberg. Raymond Vermeulen, un purtător de cuvânt pentru banca din Amsterdam, a refuzat să comenteze raportul. Creditorul olandez are în prezent aproximativ 52.000 de angajaţi, conform website-ului său.

În condiţiile în care toate băncile europene se chinuie să genereze profituri pe baza politicii ratei negative a dobânzilor (NIRP) – ce a fost impusă de Banca Centrală Europeană şi care face ca veniturile bazate pe marjele nete de dobândă să fie practic inexistente – ne aşteptăm ca tot mai multe bănci să fie forţate să concedieze în lunile următoare mii de angajaţi din posturi bine plătite. Aceste schimbări vor duce mai mult la o reducere a consumului care, în schimb, va presa forţele deflaţioniste ale Europei, chiar dacă Eurostat a raportat că inflaţia în EU a crescut la 0,4% în luna septembrie, corespunzând aşteptărilor şi fiind cea mai mare creştere începând cu 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie