Dodon despre declaraţia Parlamentului RM: Plasarea la extrema anti-rusească înseamnă suicid politic

Igor Dodon în vizită la Moscova
Igor Dodon în vizită la Moscova (facebook.com)

Preşedintele Igor Dodon susţine că declaraţia de joi a Parlamentului prin care au fost condamnate atacurile provenite din Federaţia Rusă asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova ar reprezenta cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani. Provocările sistematice şi intenţionate ale ”eurounioniştilor” din legislativ au drept scop determinarea părţii ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa ţării.

”A te plasa la extrema anti-rusească într-o ţară cu o largă susţinere pro-Rusia înseamnă un suicid politic şi electoral. Partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, iniţiatorul declaraţiei, au păşit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor pre-electorale la care se dedau”, a comentat şeful statului pe pagina sa de Facebook precizând că cetăţenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu duşmani imaginari.

În concluzie, Igor Dodon şi-a expus speranţa că declaraţia nechibzuită a democraţilor nu va afecta grav relaţiile cu Rusia. ”Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Aşa cum o merită.”