Dobrovolschi: Toate aceste jocuri care ţin de mişcări bruşte în domeniul economic nu sunt bune

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a comentat pe marginea deciziei coaliţiei PSD-ALDE de a evalua activitatea Executivului Tudose în contextul noilor măsuri fiscal-economice din programul de guvernare.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

O eventuală evaluare a activităţii Guvernului Tudose realizată de preşedintele Klaus Iohannis va fi comunicată la momentul potrivit, a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Preşedintele României - şi în legătură cu acest subiect a fost foarte clar - a făcut apel la responsabilitate. Este nevoie de responsabilitate, este nevoie de stabilitate, este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înţeleagă şi să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care ţin de mişcări bruşte la nivel de elemente de finanţe-economie nu sunt bune. O evaluare a Guvernului va fi comunicată de către domnul preşedinte la momentul potrivit. Deocamdată să sperăm că a fost auzit şi înţeles apelul făcut de domnul preşedinte, apelul la responsabilitate", a precizat Dobrovolschi, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a subliniat că este dreptul coaliţiei PSD-ALDE să facă evaluări privind activitatea Guvernului.

"Este dreptul coaliţiei care susţine Guvernul să facă astfel de evaluări şi până la urmă este şi responsabilitatea acestor partide, că acel renumit program de guvernare este pus în practică de Guvernul pe care îl susţin", a afirmat Dobrovolschi.

Reamintim că în fiecare săptămână premierul Mihai Tudose va avea şedinţe cu coaliţia, iar o dată pe lună va fi prezentată o analiză despre îndeplinirea programului de guvernare.