Dobânda interbancară overnight în Hong Kong a ajuns la cel mai înalt nivel din 2008

Pentru a treia oară de la prăbuşirea băncii Lehman Brothers, preţul lichidităţilor pe pieţele interbancare ale dolarului Hong Kong a explodat.
(NICOLAS ASFOURI / AFP / GettyImages)

Dobânda creditelor overnight HKD a crescut cu 60 de puncte de bază, ajungând până la 0,71407% în cursul zilei de tranzacţionare de luni, cea mai mare din octombrie 2008.

Creşterea de luni a ratei dobânzii interbancare în Hong Kong s-a datorat faptului că furnizorii de fonduri majore au fost mai precauţi în ceea ce priveşte creditarea la sfârşitul lunii şi datorită cererii unor actori de pe piaţă, a notat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Monetare din Hong Kong într-un răspuns adresat Bloomberg.

Ratele de dobândă au scăzut atunci când furnizorii de fonduri au răspuns creditând mai mulţi dolari Hong Kong. Evoluţiile relativ mari ale ratelor dobânzilor pe termen scurt, luni, ar fi putut fi datorate condiţiilor slabe de pe piaţă înainte de sfârşitul lunii. Piaţa a continuat să funcţioneze normal.

Evoluţia bruscă a costului de finanţare pentru dobânzile creditelor overnight a HKD se datorează, probabil, activităţilor de finanţare pe termen scurt pentru achiziţionarea de către I Squared Capital a Hutchison Telecom şi a anunţului HSBC de cumpărare a acţiunilor, a declarat Angus To, şeful adjunct al cercetării la ICBC Internaţional Research.

Este probabil ca rata dobânzii să scadă în curând, deoarece lichiditatea HKD rămâne în general amplă, a notat To într-un apel telefonic.