"Doar o răsuflare", în regia Monicăi Lăzurean-Gorgan, premiat cu „Heart of Sarajevo”

La cea de-a 22-a ediţie a festivalului Sarajevo Film Festival, documentarul românesc realizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi produs de HBO Europe şi Manifest Film a primit premiul Heart of Sarajevo.
Filmul „Doar o răsuflare” de Monica Lăzurean-Gorgan primeşte premiul „Heart of Sarajevo” pentru cel mai bun documentar
Filmul „Doar o răsuflare” de Monica Lăzurean-Gorgan primeşte premiul „Heart of Sarajevo” pentru cel mai bun documentar (fred.fm)

Pelicula Doar o răsuflare explorează natura profund contradictorie a iubirii în viaţa de familie. Reprezentând atât o călătorie de iniţiere, cât şi o parabolă teologică, filmul devine martorul a şapte ani din viaţa familei Sicrea, care locuieşte într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soţia lui şi cei trei copii. Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile şi să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulţi sub ochii noştri, vedem cum relaţia sa apropiată cu Dumnezeu afectează relaţiile din familie.

Este al doilea an consecutiv în care premiul Heart of Sarajevo este acordat unui documentar românesc, produs de HBO Europe. La cea de-a 21 ediţie a Festivalului de film Sarajevo, aceeaşi distincţie i-a fost acordată documentarului Toto şi surorile lui, regizat de Alexander Nanau şi produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production.

Toto şi surorile lui poate fi urmărit pe HBO GO, iar Doar o răsuflare va putea fi urmărit la HBO şi pe HBO GO în toamna acestui an.

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 22-a ediţie, a avut loc în perioada 12-20 august. Institutul Cultural Român de la Viena a fost partener al ediţiei 2016 a Festivalului de Film de la Sarajevo, sprijinind prezenţele româneşti la acest eeniment.

10 producţii româneşti au participat în cadrul programului competiţional al festivalului şi în secţiunea dedicată In Focus, peste 50 de cineaşti români şi patru proiecte cinematografice româneşti în secţiunile cinelink Co-Production Market, cinelink Work in Progress şi Docu Rough Cut Boutique.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură