DNA loveşte din nou: Şeful CJ Neamţ, un apropiat al lui Dragnea, reţinut pentru trafic de influenţă

Considerat a fi un apropiat al liderul PSD Liviu Dragnea, Ionel Arsene a fost ridicat de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.
Culiţă Tărâţă (în fotografie, vorbind la telefon) alături de Ionel Arsene, în stânga imaginii.
Culiţă Tărâţă (în fotografie, vorbind la telefon) alături de Ionel Arsene, în stânga imaginii. (facebook.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de DNA.

Presupusele fapte ar fi fost comise de Arsene pe vremea când era deputat în Parlamentul României şi şef al organizaţiei judeţene PSD Neamţ.

În cursul zilei de vineri, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", se arată în ordonanţa de reţinere întocmită de procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne