Dizidenţă în PC? Doi deputaţi susţin că partidul ar trebui să se apropie de formaţiunile de dreapta

Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora. (Facebook)

Deputaţii conservatori Aurelian Ionescu şi Ovidiu Alexandru Raeţchi au semnat şi remis presei, sâmbătă, un comunicat în care se afirmă că Partidul Conservator - partener de guvernare al PSD - este, în mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui să renunţe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii şi să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei româneşti.

"Credem că în Partidul Conservator există nenumărate voci şi energii utile, care ar trebui utilizate în efortul de restructurare a dreptei româneşti - aflată astăzi într-un moment decisiv de reunificare. Deloc întâmplător, conservatorii au intrat în USL prin intermediul Alianţei de Centru Dreapta, semnând un protocol valabil până în anul 2016 şi vorbind, în acel moment, în urmă cu doar trei ani, despre 'coagularea forţelor de dreapta'. Există numeroase voci, inclusiv în teritoriu, care împărtăşesc această viziune", susţin cei doi parlamentari conservatori în mesajul comun, citat de Agerpres.

Deputatul Aurelian Ionescu afirmă că, din punctul său de vedere, ''trebuia analizată în partid ipoteza păstrării sau încheierii de noi alianţe cu formaţiunile de dreapta, renunţând la actuala doctrină nedefinită a Partidului Conservator, în condiţiile în care, dintotdeauna şi în oricare dintre democraţiile lumii, conservatorismul este, în mod tradiţional, un consacrat mecanism politic bazat pe principii ideologice de dreapta''.

"Conservatorismul reprezintă în spaţiul anglo-saxon cel mai solid reper al dreptei. În plus, conservatorismul este, prin tradiţie, o mişcare loială statului de drept şi aliaţilor noştri tradiţionali americani şi europeni. Mutarea peste noapte a PC din Alianţa de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluţie ideologică imorală — şi veţi vedea din ce în ce mai multe voci critice pe această temă", susţine, la rândul său, deputatul Raeţchi.

La scurtă vreme după comunicatul celor doi deputaţi, Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, informator al fostei Securităţi şi posesorul unei condamnări la închisoare şi a două dosare în care este acuzat de şantaj, a dat un comunicat prin care se delimitează net de comunicatul celor doi.

Comunicatul, citat de pesurse.ro, arată că PC se disociază de Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora, care, potrivit partidului, s-a autoexclus din partid pentru declaraţii în contradicţie cu principiile PC.

"Partidul Conservator face parte dintr-o alianţă cu PSD şi UNPR şi acest lucru este un obiectiv clar, asumat de întregul partid şi nu este pus sub semnul întrebării. Deputatul Ovidiu Raeţchi nu a reprezentat şi nu reprezintă poziţia Partidului Conservator. Declaraţiile apărute astăzi îi aparţin şi sunt părerile sale personale, neîmpărtăşite de partid. Precizăm că domnul deputat nu este la prima declaraţie în contradicţie cu principiile şi obiectivele asumate de partidul din care face parte. Practic, prin declaraţiile din ultimele luni, Ovidiu Raeţchi s-a autoexclus din partid, unde de altfel, nu a activat niciodată cu adevărat, el devenind membru de partid cu puţin timp înainte de a candida la alegerile parlamentare. De altfel, în urmă cu 2 luni, el a fost avertizat deja în şedinţa Biroului Politic al PC, iar până la excluderea sa de facto din partid a rămas, practic, doar un pas”, se arată într-un comunicat al secretarului general al PC, Damian Florea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne