Directorul general al JP Morgan ameninţă că ar concedia personalul dacă ar tranzacţiona bitcoini

Bitcoinul este o fraudă periculoasă şi oricare angajat al JP Morgan care ar tranzacţiona această criptomonedă ar putea fi concediat, a declarat directorul general al băncii, Jamie Dimon.
Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon.
Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon. (Patrick T. Fallon/Bloomberg/Getty Images)

Directorul general al Băncii de Investiţii, Jamie Dimon, a declarat că probabil bitcoinul se va prăbuşi şi a declarat că angajaţii JP Morgan care ar tranzacţiona criptomoneda sunt “ignoranţi” şi vor fi concediaţi.

Criptomoneda “nu va sfârşi bine” deoarece “este o fraudă”, a declarat Dimon în New York unui grup de investitori.

Comentariile sale au contribuit la alimentarea unui val de vânzări a monedei digitale, preţul acesteia scăzând săptămâna trecută sub pragul de 4.000 de dolari, după ce a mai pierdut 1.000 de dolari de la începutul lunii septembrie.

Dimon a notat că dacă ar găsi un trader al JP Morgan ce ar tranzacţia moneda digitală, i-ar concedia pe loc din două motive: “este împotriva regulilor noastre şi sunt nişte ignoranţi. Şi ambele [motive] sunt periculoase”.

De altfel, Dimon a afirmat că popularitatea epică a bitcoinului este “mai rea decât a bulbilor de lalele”, făcând o referire la vânzătorii speculanţi olandezi din secolul al 17-lea, care au mărit preţurile chiar şi pentru bulbii de lalele care nu aveau aproape nicio valoare.

Dimon a declarat că este improbabil ca guvernele lumii să permită existenţa unei monede fără o monitorizare reglementată.

Afirmaţiile sale au fost făcute în contextul în care China a lansat recent o campanie de restricţionare a schimburilor valutare interne. De asemenea, Beijingul a interzis recent toate noile oferte iniţiale de monede (unul dintre cele mai populare căi de a atrage investiţii în Bitcoin) pentru criptovalute.

Directorul general al JP Morgan a mai afirmat că SUA ar putea fi următoarea ţară care va lansa o campanie masivă de restricţionare a tranzacţionării bitcoinului dacă se descoperă infracţiuni asociate cu criptomonedele.

El a declarat la conferinţa din New York: “Cineva va fi suprimat şi atunci va interveni guvernul".

“Tocmai aţi văzut în China, guvernelor le place să îşi controleze rezervele valutare”.

Totuşi, unii experţi au afirmat că declaraţiile lui Dimon ar putea fi limitate, în special după ce antreprenoarea Michelle Mone a declarat recent că bitcoinul este moneda viitorului.

Naeem Aslam, analist şef al pieţei la Think Markets UK, a precizat: “Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat că nu va ezita să îşi concedieze angajaţii dacă aceştia ar atinge bitcoinul."

“Moneda digitală va rămâne pe piaţă şi, într-un mediu mai reglementat, volatilitatea sa se va reduce."

“În plus, nu este pentru prima dată când Jamie Dimon a notat că nu prevede un viitor bun monedei; ultima dată când a făcut acest lucru a fost în noiembrie 2015. De atunci, moneda [digitală] a avut o evoluţie deosebită."

"Cel mai important, având în vedere că directorul executiv nu crede că restricţionarea tranzacţionării monedei digitale ar genera un rezultat favorabil, arată că criptomoneda are cu mult mai mult spaţiu de manevră."

“Moneda [digitală] ajută cel mai mult oamenii şi naţiunile care nu au multe opţiuni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie