Diagnostic în criză: de la disperare la decizii nepotrivite şi consecinţe dramatice

Un nou studiu a constatat ca persoanele care au activităţi de stimulare mentală pe durata viaţii, au niveluri mai mici de o proteina din creier asociată cu boala Alzheimer.
Un nou studiu a constatat ca persoanele care au activităţi de stimulare mentală pe durata viaţii, au niveluri mai mici de o proteina din creier asociată cu boala Alzheimer. (Photos.com)

Diagnostic în criză: de la disperare la decizii nepotrivite şi consecinţe dramatice este titlul conferinţei care va deschide programul ştiinţific al celei de-a 7 ediţii a Conferinţei Naţionale Alzheimer, care se va desfăşura în perioada 22 - 25 februarie 2017, la Willbrook Platinum Business & Convention Center din Bucureşti.

Prezentarea va fi centrată pe sublinierea nevoilor societăţii, în special a familiei afectată de demenţa Alzheimer şi va fi susţinută de Prof. Dr. Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române Alzheimer şi preşedintele Conferinţei Naţionale Alzheimer 2017

Conferinţa Naţională Alzheimer va debuta cu 3 cursuri pre-conferinţă organizate pe 22 februarie (de neuropsihologie, de neuroimagistică şi un curs de iniţiere în îngrijirea persoanelor vârstnice adresat asistenţilor medicali), urmând ca pe 23 februarieora 11.00, să aibă loc o Conferinţă de presă, la care vor fi abordate aspecte legate de Instituţiile de îngrijire medico-sociale pentru vârstnici şi dilema familiei privind decizia instituţionalizării şi criteriile de alegere a celei mai potrivite instituţii, dar şi subiecte referitoare la:

- Gradul incert de calificare a forţei de muncă;

- Nivelul scăzut de educaţie al familiei cu privire la nevoile de îngrijire, în consecinţă absenţa criteriilor pe baza cărora familia alege instituţia de îngrijire;

- Problema instituirii tutelei pentru persoanele afectate de demenţă.

La Conferinţa Naţională Alzheimer2017 vor fi prezenţi speakeri renumiţi care vor conferenţia pe teme de actualitate, abordând atât aspecte medicale, de diagnostic şi îngrijire, cât şi de cercetare fundamentală, aspecte legislative, terapii specifice, dar şi evaluarea şi combaterea stigmei faţă de această patologie la populaţia românească şi a sindromului burn-ouţ în rândul personalului de îngrijire. Ca şi la ediţiile anterioare, în paralel cu sesiunile ştiinţifice, va fi organizată sesiunea de workshop-uri dedicată pacienţilor, membrilor de familie şi publicului larg

“Dorim să atragem atenţia asupra prezentării rezultatelor studiilor clinice de prevenţie a demenţei şi tulburărilor cognitive prin abordări multimodale. Din domeniul cercetării fundamentale menţionăm studiul Traficul între lichidul cefalorahidian şi creier - relevanţa pentru boala Alzheimer. De asemenea, se va discuta despre imunoterapie, dar şi despre terapiile prin mişcare.”, a declarat Prof. Dr. Cătălina Tudose.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, vă rugăm să accesaţi site-ul evenimentului www.alzcongres.ro.