Deutsche Bank înregistrează o cădere de 9,6% a profitului

Deutsche Bank
Deutsche Bank (Sean Gallup/Getty Images)

Cea mai mare bancă a Germaniei a raportat o scădere dezastruoasă de 6,8 miliarde de euro a veniturilor sale în cel de-al treilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Scăderea severă de 9,6% în perioada raportată a fost cauzată de o piaţă slabă, rate scăzute ale dobânzii şi programul în curs de restructurare a băncii.

Scăderea veniturilor a fost o combinaţie de factori care provin din sectorul investiţiilor – înregistrându-se o scădere de 23% a veniturilor pentru divizia corporativă şi de investiţii a băncii şi o scădere de 36% a veniturilor din tranzacţii cu obligaţiuni şi valută.

James von Moltke, directorul financiar al băncii, a indicat că în curând ar putea fi creat un program de economii, precizând că banca va trebui să “gestioneze costurile cu atenţie” până când va creşte activitatea investitorilor.

Şi, a adăugat el, este “foarte greu de răspuns” când vor creşte din nou veniturile.

Banca a fost forţată să plătească în urmă cu câteva zile o amendă de 220 milioane de dolari după ce agenţiile americane de reglementare a activităţii financiare au acuzat instituţia germană de manipulare a ratelor dobânzii.

În plus, veniturile diviziei Deutsche Bank pentru tranzacţiile cu obligaţiuni au scăzut cu 36% în cel de-al treilea trimestru al acestui an din cauza volatilităţii reduse a pieţei şi a activităţii scăzute a clienţilor.

Piers Brown de la firma londoneză Macquarie Research a descris performanţa Deutsche Bank ca fiind “slabă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie