Deutsche Bank devine un soi de sucursală Goldman Sachs. Propune înlocuirea şefului său cu un executiv al Goldman - raport

Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Pe fondul intensificării disputei între membrii Consiliului de administraţie asupra viitorului băncii şi îngrijorările faţă de performanţa slabă a băncii, Deutsche Bank încearcă să îl înlocuiască pe directorul ei executiv John Cryan.

Cea mai mare bancă din Germania a apelat la Richard Gnodde, un executiv de rang înalt al Goldman Sachs pentru a prelua rolul lui Cryan la mai puţin de doi ani după ce acesta a preluat funcţia, potrivit publicaţiei The Times.

Atât Goldman Sachs cât şi Deutsche Bank nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor cu privire la relatarea ziarului londonez.

Se crede că Gnodde, care este vicepreşedinte al Goldman Sachs, a respins propunerea. Alte înlocuiri posibile luStandard Chartered ate în considerare sunt Jean Pierre Mustier, director executiv al UniCredit SpA şi Bill Winter, director executiv al Plc, potrivit Times.

S-a relatat că Achleitner şi Cryan nu au convenit asupra a ce abordare să folosească faţă de HNA Group, conglomeratul chinez care a devenit cel mai mare acţionar al băncii germane, a relatat Times.

Directorul financiar al lui Deutsche Bank, James von Moltke, şi John Cryan au avut o dispută intensă asupra viitorului băncii, în Consiliul de administraţie, argumentând pentru o restructurare mai radicală, ceea ce a inclus o revizuire completă a diviziei de investiţii.