Deputatul "mitralieră", mesaj pentru Tudose: "Dacă în partid se hotărăşte ceva, trebuie să te supui. Nu-ţi convine, îţi dai demisia şi pleci"

Gabriela Firea a avut dreptate cu organizarea Târgului de Crăciun din Victoriei şi nu e apanajul primului-ministru ca să hotărască dacă se face sau nu se face, a opinat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în opinia căruia premierul greşeşte în mod flagrant în ultima vreme.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Cunoscutul deputat PSD Cătălin Rădulescu s-a poziţionat ferm de partea colegei sale, Gabriela Firea, în disputa acesteia cu premierul Tudose, care a criticat ideea ei legată de organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. De asemenea, Rădulescu a insinuat că Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan nu şi-au făcut datoria când au permis ca lângă Guvern să aibă loc non-stop protestele rezist. De altfel, Rădulescu este politicianul care nu demult spunea că ar pune tunul cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei.

"În momentul în care într-o ţară democratică autoritatea de stat nu mai poate să fie exercitată, asta înseamnă că în ţara asta e anarhie. În nicio ţară din Europa... Poate că primul-ministru o să-mi dea şi mie un exemplu, sunt foarte curios să văd în ce ţară din Europa, în afară de mitinguri autorizate, cineva îşi permite să ocupe zile, luni, ani la rând un loc public. Dacă nu mi se dă un singur exemplu, înseamnă că primul-ministru şi doamna ministru de Interne nu şi-au făcut datoria şi trebuie să vedem ce se întâmplă”, a declarat Tudose, preluat de digi24.ro, întrebat de jurnalişti cine a greşit, Firea sau Tudose.

De asemenea, Rădulescu a anunţat că va cere demisia şefului Jandarmeriei, căruia îi reproşează incidentele de sâmbătă, atunci când un bătrân a fost lovit după ce anterior i-a înjurat pe protestatari şi l-a pocnit pe unul dintre ei cu rucsacul, făcându-l pe acesta să riposteze.

„Un golan, un om care bate un bătrân, vorbea foarte amical cu oamenii din Jandarmerie. Nu am înţeles ce prietenie e între cei din Jandarmerie şi acest golan”, a declarat Rădulescu.

Întrebat dacă sunt probleme grave în PSD, deputatul a răspuns: „Eu urăsc aceste manifestări. Problema e că aceste lucruri care trebuiau discutate în partid ies public şi nu sunt normale, nu trebuie discutate decât în cadrul partidului. Dacă în partid se hotărăşte într-un anumit fel, trebuie să te supui. Nu-ţi convine, indiferent că eşti premier, îţi dai demisia şi pleci, dacă nu vrei să faci cum hotărăşte partidul. Aici nu e pe concurs”.

Nu în ultimul rând, Rădulescu l-a acuzat pe Tudose că greşeşte flagrant în ultima perioadă, afectând imaginea PSD.

„Nu cred că ar trebui să demisioneze. Eu cred că greşeşte în mod flagrant în ultima perioadă de timp. Toată lumea trebuie să înţeleagă că aceste declaraţii nefericite pe care le fac ei certându-se unii cu alţii afectează foarte mult imaginea PSD. Eu îmi amintesc că, atunci când am afectat imaginea partidului, am fost suspendat. Ei, ar trebui să-i suspendăm pe mai mulţi atunci. De data asta cred că Gabi Firea a avut dreptate. Nu cred că e apanajul vreunui ministru sau a primului-ministru ca să hotărască dacă se face sau nu se face”, a declarat Rădulescu, întrebat dacă este de părere că ar trebui să demisioneze premierul.

Reamintim că intenţia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza Târg de Crăciun în Victoriei, s-a izbit de împotrivirea protestatarilor, aceştia opunându-se instalării construcţiilor. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

La rândul său, premierul Tudose a opinat şi el că ideea organizării unui târg acolo nu i se pare bună, lucru care a stârnit indignarea Gabrielei Firea.

Reamintim că în iarnă, deputatul PSD de Arges, Catalin Radulescu, se remarca susţinând ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: „De ce stau mai stau ca prostii, acolo? N-au treaba? N-au serviciu? N-au copii?”.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne