Departamentul de Stat: Clinton a încălcat regulile când şi-a folosit emailul privat

Hillary Clinton a încălcat normele interne ale Departamentului de Stat privind comunicaţiile electronice cu caracter oficial în perioada în care a condus instituţia, se arată într-un nou raport al Inspectorului general al Departamentului de Stat.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Inspectorul general al Departamentului de Stat american a declarat că fostul secretar de stat Hillary Clinton a încălcat regulile folosind un server privat de email pentru sarcini oficiale.

În perioada în care îndeplinea funcţia de secretar de stat, Clinton nu a avut permisiunea oficialilor din domeniul securităţii să desfăşoare activităţi oficiale evitând emailul şi serverul oficial pus la dispoziţie de guvern.

Începând cu anul trecut, când a izbucnit scandalul, Clinton a fost în continuu investigată, inclusiv de către FBI.

În raportul Inspectorului general, Clinton este criticată în special pentru că, după ce a folosit un server de email nesecurizat corespounzător, inclusiv în timpul vizitelor în alte state - nici măcar nu a păstrat copii ale mesajelor vehiculate, care de fapt ar aparţine statului american. Raportul obţinut de Politico şi The Washington Post mai susţine că înainte să fi părăsit acel post, Clinton ar fi trebuit măcar să predea toate mesajele electronice care aveau legătură cu activitatea Departamentului de Stat.

În plus, republicanii susţin că Hillary Clinton a încercat să evite verificarea datelor guvernamentale conform legilor privind accesul public la informaţii, conform Reuters.

Judecătorul Emmet G. Sullivan a declarat că descoperirea făcută de fundaţia Judicial Watch în ceea ce priveşte sistemul de email al lui Clinton face parte din procesul intentat de fundaţie conform Freedom of Information Act.

Mulţi dintre foştii consilieri ai lui Clinton au fost chemaţi să depună mărturii - unele durând chiar şi şapte ore. Săptămâna viitoare va depune mărturie controversata asistentă a lui Clinton, Huma Abedin. S-ar putea ca însăşi Hilary Clinton să trebuiască să depună mărturie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe