„Decizia să se facă târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată la partid“ - Firea, dată de gol de primarul sectorului 1

Primarul PSD al Sectorului 1 a dat-o de gol PSD-ul şi pe Gabriela Firea, dezvăluind, fără să vrea, că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată în partid.
Daniel Tudorache
Daniel Tudorache (Florin Chirila/Epoch Times)

„Decizia să se facă târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată la partid“, a declarat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, la Realitatea TV, încercând să explice de ce trebuia sprjinită Gabriela Firea.

Deşi Tudorache "bătea şaua" la faptul că premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să o sprijine pe Firea, în fapt, edilul a dat-o de gol pe Firea, cea care spusese că Inspectoratul Şcolar a cerut un târg de colinde, că nicidecum n-a fost o decizie politică, relatează Adevărul.

Reamintim că, deşi intenţia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza Târg de Crăciun în Victoriei - în pofida faptului că acolo au loc protestele rezist - a fost dezavuată puternic pe reţelele sociale, aceasta a anunţat că târgul urmează a fi organizat în urma unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Acesta ar fi fost primul an în care în Victoriei se organiza târg de Crăciun, în condiţiile în care în acest loc traficul este intens, nu există treceri de pietoni până la alveola din centru iar primăria aprobase DEJA alte două târguri cu specific de sărbători, unul în Piaţa Constituţiei şi unul la Universitate.

În acest context, iniţiativa primarului a fost văzută drept o tentativă de a-i alunga din Victoriei pe protestatari. Socoteala de la primărie nu s-a potrivit însă cu cea din ... târg, sâmbătă protestatarii opunându-se instalării construcţiilor. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici