De la găina evazionistă, la ideologii. Vosganian compară #rezist cu fasciştii

Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian
Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Deputatul ALDE Varujan Vosganian se lansează, pe pagina sa de Facebook, în consideraţii pe tema "blazoanelor" ideologiilor, ţinând să pună în aceeaşi oală zvastica, secera şi ciocanul şi hashtagul rezist, care, spune el, este asemănător reprezentării grafice alese de mişcarea legionară.

Vosganian, politician care, reamintim, a fost acuzat de subminarea economiei naţionale în dosarul Gaze ieftine pentru Niculae (încadrare schimbată ulterior) mai "vorbeşte" în postarea sa de uniformizarea gândirii şi solidaritate întru asmuţire:

"Blazoane ale ideologiilor

Zvastica promova triumful rasei.
Secera şi ciocanul promovau triumful clasei
Hashtagul promovează triumful masei.

Elanurile stârnite de aceste blazoane au în comun uniformizarea gândirii, clişee verbale şi mentale, cuvinte repetate până la obsesie, solidaritatea întru asmuţire. Interesant de adăugat că expresia grafică a hashtagului (gratii încrucişate câte două – foto 1) este atât de asemănătoare cu cea a Mişcării Legionare (gratii încrucişate câte trei – foto 2)", scrie, pe Facebook, deputatul.

Foto 1
Foto 1 (Varujan Vosganian)

Foto 2
Foto 2 (Varujan Vosganian)

Reamintim în context ca svastica este un simbol vechi de cel puţin 12.000 ani. A fost descoperit pe continentul American, în Peru, în Orient (zona pe care acum se afla Israelul), în Scandinavia, în Tibet, în Grecia şi chiar pe continentul african, în Ghana. Pentru toate culturile străvechi, swastica a reprezentat un simbol al norocului şi al belşugului cu o încărcătură profund spirituală. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne