De ce se mişcă în cercuri hipnotice aceşti reni? (video)

Producătorul cinematografic Andrei Golovnev a imortalizat scena într-un clip video spectaculos.
Reni
Reni (Print screen YouTube)

Văzute de la înălţime par să fie un nor, un vârtej sau ceva care transmite semnale ciudate. Dar, văzute de aproape se constată că sunt cirezi de reni care se mişcă în cercuri hipnotizante.

Acest comportament ciudat a fost înregistrat în Peninsula Kola, din nordul Rusiei. Producătorul cinematografic Andrei Golovnev a postat clipul video, înregistrat cu ajutorul unei drone, pe contul său de Facebook, relatând că a rămas complet uimit de acest fenomen şi susţinând că nu a văzut aşa ceva în viaţa sa.

Unii utilizatori au comentat la postarea sa, afirmând că aceste animale nu au înnebunit. Cel mai probabil, în acest mod, animalele îşi menţin temperatura corporală. Este adevărat că renii sunt pregătiţi să reziste la temperaturi foarte scăzute, dar frigul din nordul Rusiei poate face ca plimbarea în cercuri să fie ceva natural, o metodă de a lupta împotriva frigului extrem.

Dar a explica cu certitudine motivul acestui dans hipnotic este cu adevărat dificil. După publicarea clipului video au apărut mai multe teorii, care de care mai fantaziste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură