De ce CEO-ul de la Burger King nu-i angajează pe cei care se cred inteligenţi

Pentru Daniel Schwartz, directorul general al companiei Burger King, există o calitate care se află mai presus de toate.
Daniel Schwartz
Daniel Schwartz (captură web)

Daniel Schwartz este CEO al Restaurant Brands International - compania mamă a Burger King, Tim Hortons şi Popeyes - şi este o capacitate în lumea afacerilor. Având doar 36 de ani şi deţinând funcţia de CEO de la vârsta de 32 de ani, el foloseşte o strategie implacabilă pentru a defini cine va face parte din personalul său şi cine nu.

De când a preluat Schwartz conducerea companiei, acţiunile Burger King au crescut cu aproximativ 60%. Toată lumea îi recunoaşte meritul de creştere a profitului prin intermediul economiilor de costuri şi ofertelor de meniu simplificate.

Importanţa umilinţei

Conducerea unei companii de milioane de dolari la o vârstă fragedă este cu siguranţă o dovadă că succesul lui Schwartz este un produs atât al inteligenţei cât şi al muncii grele. Dar există o calitate pe care o apreciază mai mult decât pe cealaltă la cei intervievaţi. Este umilinţa, munca grea şi implicarea angajatului.

„O întrebare pe care o pun este: Eşti inteligent sau munceşti din greu?”, explică Schwartz. Cheia este să nu spui că eşti inteligent. „Vreau angajaţi sârguincioşi şi v-aţi surprinde să ştiţi cât de mulţi oameni îmi spun că nu au nevoie să muncească din greu deoarece sunt inteligenţi”. CEO consideră că umilinţa este foarte importantă şi că îi plac „oameni care sunt pasionaţi şi perseverenţi”, spune el. „Este bine să fii încrezător, dar să nu fii arogant”, a mărturisit el publicaţiei The New York Times.

Interesaţi de companie

Schwartz a relatat că vrea să angajeze lucrători care au umilinţa părinţilor săi. „Probabil cea mai importantă lecţie pe care am primit-o de la părinţii mei este să fiu întotdeauna foarte respectuos faţă de ceilalţi oameni”, explică el. „Am mereu în minte asta, indiferent cu cine vorbesc. Lumea este un loc mic, viaţa este scurtă, deci trebuie să fii amabil cu oamenii. Nu ridic vocea la muncă şi nici nu mă supăr”, relatează el pentru aceeaşi publicaţie.

Managerul consideră, de asemenea, că un interes palpabil în companie este crucial: „Îmi plac oamenii care caută cu adevărat un proiect şi nu un loc de muncă. Căutăm oameni care vor să facă parte din ceva mai mare şi nu să ne vadă ca pe un pas în plus în cariera lor”. Umilinţă şi dorinţa de a creşte.

Articole de referinţă: Do You Think You're Smart? Then the CEO of Burger King Definitely Won't Hire You, Daniel S. Schwartz of Restaurant Brands International on the Value of Hard Work