Danileţ, sfat pentru noii membri CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, să îi respingeţi din prima

Cetăţeanul are nevoie de magistraţi competenţi şi necorupţi, astfel că formarea acestora se dovedeşte a fi un obiectiv cu deosebită importanţă, a opinat judecătorul Cristi Danileţ.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ i-a avertizat pe noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii că politicienii vor încerca să îi "curteze" şi le-a recomandat "să respingă din prima" astfel de iniţiative.

"Nu aş recomanda sub nicio formă întâlniri informale cu politicieni, vor încerca să vă curteze cum au încercat şi la noi, vă sfătuiesc să îi respingeţi din prima. Cetăţeanul are nevoie de magistraţi competenţi şi necorupţi", a declarat Cristi Danileţ, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, judecătorul a remarcat că există în jur de 200 de magistraţi sancţionaţi disciplinar şi penal în ultimii şase ani.

"Din păcate, un număr de aproximativ 200 de judecători şi procurori au fost sancţionaţi disciplinar şi penal în ultimii şase ani, ceea ce mie mi se pare îngrozitor, mă gândesc câte cazuri nedescoperite sunt. Este important să responsabilizăm magistraţii. Sunt pentru responsabilizarea lor şi nu neapărat pentru răspunderea lor.

De aceea, formarea magistraţilor mi se pare un obiectiv cu deosebită importanţă şi mai ales formarea lor pe abilităţi non-juridice. Din păcate, mulţi magistraţi nu înţeleg cum anume se poartă un dialog. Sunt nişte proiecte în derulare, există o listă a acestor proiecte, îmi exprim nădejdea că medierea şi educaţia juridică va fi în atenţia dumneavoastră", a adăugat Cristi Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne