Danileţ: Cei revoltaţi de folosirea cuvântului "penali" sunt aceiaşi care etichetau "băsişti", "macovişti" şi "soroşişti"

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a pronunţat pe marginea scandalului declanşat de folosirea termenului "penali" în spaţiul public, referire la unii dintre politicieni care au probleme cu justiţia.

"Limbajul meu este unul tehnic şi rar folosesc alte cuvinte în locul celor pentru care avem termeni juridici. Dar nu pot să nu remarc că cei revoltaţi azi de folosirea cuvântului „penali” cu privire la cei aflaţi în anchete sau chiar condamnaţi sunt aceiaşi care etichetau cu extrem de multă uşurinţă drept „băsişti” sau „macovişti” şi, mai nou, „soroşişti” şi „iohannişti” pe cei care voiau şi vor sancţionarea penală a infractorilor şi păstrarea independenţei justiţiei. Acum, eu aş fi mai tranşant: în viaţă ori eşti de partea legii, ori eşti împotriva ei", a declarat Cristi Danileţ.

Potrivit magistratului, nu poţi să insulţi cu nonşalanţă pe cineva (să faci „soroşişt” pe cineva care iese în piaţă/pe Facebook să spună că vrea domnia legii) şi în acelaşi timp să te arăţi indignat când ţi se spune „penal” fiind anchetat pentru că ai fi furat din banii cetăţenilor.

"Adică, tu ai pretenţia să te bucuri de prezumţia de nevinovăţie, dar asta îţi permite să creezi o prezumţie de abuz cu privire la organele legii care te anchetează şi a celorlalţi colegi ai lor, respectiv să calci în picioare dreptul la demnitate a cetăţenilor oneşti care militează pentru statul de drept?! Dubla asta măsură e prea ipocrită ca să nu fie taxată. Aşadar, dacă e să fim corecţi, să fim până la capăt şi pentru toată lumea: eu am obligaţia să îţi respect drepturile, iar tu ai obligaţia să îmi respecţi drepturile! Simplu. PS. Când cineva este condamnat definitiv avem voie să îi spunem „condamnat” sau „infractor” fără nicio rezervă", a precizat Cristi Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne