Dăncilă şi Dragnea în Israel. Iohannis: "Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele Republicii"

Preşedintele României a avut o reacţie deosebit de dură după ce premierul a plecat în Israel, "fără să spună o vorbă", iar liderul PSD s-a lăudat că a rezolvat problema mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, răspunzând unei întrebări puse de presă, că îi va cere explicaţii premierului Viorica Dăncilă despre vizita în Israel, relatează Hotnews. Totodată, în contextul în care Guvernul a transmis că liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit în Israel despre mutarea Ambasadei ţării noastre la Ierusalim, şeful statului a ţinut să reamintească faptul că el este "preşedintele Republicii", chiar dacă PSD-ului nu îi convine, şi, în această calitate, "răspunde de politica externă" a ţării.

"Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală, fără să spună o vorbă, fără măcar ca din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine", a declarat Iohannis, întrebat cum comentează vizita pe care Viorica Dăncilă şi Dragnea o efectuează în aceste zile în Israel.

De asemenea, preşedintele a mai precizat că şi el s-a întrebat, după ce l-a văzut pe Dragnea că "s-a lăudat la televizor că a rezolvat problema ambasadei" României în Israel, "în ce calitate a rezolvat această chestiune".

"Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă a României", a subliniat Iohannis.

Preşedintele a mai acuzat faptul că Dragnea "încearcă să folosească astfel de teme false pentru a câştiga capital electoral, recunoaştere internaţională".

Întrebat de ziarişti dacă la Palatul Cotroceni a ajuns o propunere de numire a unui nou ambasador în Israel, Iohannis a răspuns: "Nu am văzut aşa ceva dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi să văd dacă există aşa ceva".

Reamintim că Guvernul a confirmat plecarea Vioricăi Dăncilă în Israel abia cu câteva ore înainte ca evenimentul să se producă. Anterior, deşi informaţia apăruse în spaţiul public şi presa ceruse lămuriri, Guvernul a refuzat să dea informaţii. În ceea ce-l priveşte pe Dragnea, şi el a plecat fără să-şi anunţe plecarea, în baza unei invitaţii lansate de premierul Netanyahu.

Vizita celor doi are loc în contextul în care Dragnea a declanşat un uriaş scandal anunţând că Guvernul a adoptat un memorandum vizând mutarea ambasadei României la Ierusalim. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne