Dăncilă, propusă oficial lui Iohannis. Dragnea: "Preşedintele îşi doreşte de la guvern ceea ce ne dorim şi noi!"

Venit la consultările cu Iohannis, Dragnea i-a prezentat lui Iohannis un tabel cu semnături de la parlamentarii PSD-ALDE care o susţin pe Dăncilă, pentru a-l asigura că nu există nicio problemă în majoritatea parlamentară şi a lăudat activitatea acesteia ca eurorparlamentar.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Ieşit de la consultările cu Iohannis pe tema nominalizării noului premier, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că i-a prezentat oficial preşedintelui propunea ca Viorica Dăncilă să devină noul şef al Guvernului, argumentele invocate fiind bogata experienţă în Parlamentul European, relaţia bună cu membrii Comisiei Europene, obiectivele şi pregătirea serioasă pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor etc. Răspunsul lui Iohannis ar fi fost că îşi doreşte un guvern cât mai repede, unul care să nu le înşele aşteptările românilor care au votat programul de guvernare.

"I-am prezentat argumentele: experienţa bogată în Parlamentul European şi o relaţie bună cu membrii Comisiei Europene, obiectivele şi pregătirea serioasă pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor, indicatorii macroeconomici importanţi, nedepăşirea deficitului, măsurile sociale cu privire la salarii şi pensii, măsurile fiscale care sunt prevăzute în programul de guvernare şi de asemenea calităţile umane pe care le are Viorica Dăncilă, o doamnă neconflictuală, deschisă dialogului, relaţii bune cu absolut toată lumea", a declarat Dragnea, citat de Hotnews. Interesant este că declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care colegul de PE al Vioricăi Dăncilă, Cătălin Ivan, a semnalat că reacţia europarlamentarilor la vestea că Dăncilă e nominalizată pentru postul de premier a fost una de stupoare şi amuzament.

Dragnea a mai precizat că i-a prezentat preşedintelui şi un tabel cu semnături de la parlamentarii PSD-ALDE care o susţin, pentru a-l asigura că nu există nicio problemă în majoritatea parlamentară.

"Preşedintele României a luat act, ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un guvern cât mai repede. Va lua o decizie după ce se va consulta cu celelalte partide. Noi sperăm să accepte propunerea, suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară, să audiem miniştrii şi să votăm guvernul în ansamblu. Dacă este posibil să aibă o discuţie, dacă se va gândi să o accepte este obligatoriu să aibă o discuţie şi să îi pună întrebări", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Iohannis nu va accepta nominalizarea, Dragnea şi-a exprimat speranţa "nu convingerea" că sunt suficiente argumente să o accepte.

Întrebat ce i-a spus preşedintele, Dragnea a răspuns: "Preşedinţele îşi doreşte de la guvern ceea ce ne dorim şi noi, să nu fie înşelate aşteptările românilor care au votat programul de guvernare."
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne