Dăncilă: I-am spus lui Iohannis că e îngrijorător că până şi unui premier i se poate face dosar

În întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de scandalul din jurul DNA declanşat de fostul deputat PSD Vlad Cosma, politician condamnat pentru trafic de influenţă.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Facebook / Viorica Dănăcilă)

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că şi-a exprimat îngrijorarea, în cadrul întrevederii pe care a avut-o joi cu preşedintele Klaus Iohannis, cu privire la scandalul din spaţiul public care vizează activitatea DNA.

"Am avut o întâlnire în această după-amiază cu domnul preşedinte, am discutat despre probleme importante, despre România, am discutat despre Centenar, despre un proiect comun de ţară pentru Centenar în anul acesta, am discutat despre Preşedinţia Uniunii Europene. Acestea au fost discuţiile principale şi domnul preşedinte m-a întrebat ce părere am despre ce se întâmplă acum, cum văd lucrurile. (...) În general, nu a făcut referire la nimic punctual (referitor la scandalul privind DNA - n.r.). Am spus că ceea ce am văzut în spaţiul public pentru mine este îngrijorător, aceasta din punct de vedere al simplului cetăţean, dar din punct de vedere al funcţiei pe care o ocup, aceea de prim-ministru, a trebuit să iau măsurile necesare, şi anume, chemarea ministrului Justiţiei în ţară, o discuţie cu domnul ministru şi să cer ca domnul ministru să ia în calcul tot ce a apărut în spaţiul public şi să vină cu o situaţie clară în faţa cetăţenilor şi, bineînţeles, în faţa Parlamentului", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Premierul s-a arătat îngrijorată că procurorii ar putea fabrica probe chiar pentru un şef al Executivului, în ciuda faptului că DNA a tras semnale de alarmă cu privire la autenticitatea acelor înregistrări apărute în presă şi a respins ferm acuzaţiile, care de altfel fac acum obiectul unei verificări din partea Inspecţiei Judiciare.

"Am mai precizat pentru domnul preşedinte că pentru mine este îngrijorător faptul că am văzut că până şi unui prim-ministru i se poate face dosar. Sunt în postura de prim-ministru şi pentru mine este cu atât mai important ca să aflu adevărul legat de aceste lucruri apărute în spaţiul public. (...) Părerea mea, încă o dată o exprim, este că aceste lucruri creează îngrijorare (...) şi chiar dacă este vorba de un ministru, de un prim-ministru sau de un simplu cetăţean, lucrurile acestea trebuie lămurite. Nu putem ca aceste lucruri să treneze în a fi verificate, în a veni cu un punct de vedere din punct de vedere juridic legat de aceste aspecte, pentru că toate acestea duc în derizoriu sau duc la lipsa de credibilitate, la lipsa de încredere în justiţie şi nu cred că este bine să facem să se întâmple acest lucru. Trebuie să avem în vedere că o persoană nu este o instituţie, dar că o greşeală sau o pată asupra unei persoane poate decredibiliza o instituţie. Şi cred că toate aceste lucruri sunt benefice, această lămurire este benefică şi pentru DNA, dar mai ales pentru cetăţeni, care aşteaptă un răspuns de la cei în măsură să-l dea", a precizat Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne