Dăncilă: Exclud faptul că am putea desfiinţa Pilonul II de pensii!

Premierul Dăncilă a admis faptul că Guvernul va face o analiză legată de Pilonul II de pensii, însă a negat că se intenţionează desfiinţarea acestuia.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a negat luni că Guvernul ar putea desfiinţa Pilonul II de pensii.

"Exclud faptul că am putea desfiinţa Pilonul II de pensii (...) Se va face o analiză la Ministerul Muncii legată de Pilonul II de pensii, dar nu se va desfiinţa Pilonul II de pensii", a declarat Dăncilă, citată de Agerpres.

Reamintim că, duminică, în presă a apărut un document oficial din care reiese că programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Ulterior, Olguţa Vasilescu a apărut la Antena 3 pentru a susţine că informaţia care a stârnit un adevărat cutremur pe reţelele sociale este o propunere a Comisiei de Prognoză şi nu va fi aplicată.

”E o propunere a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanţă de urgenţă, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la Ministerul Muncii, nu sunt de acord cu ea. Nu se va întâmpla”, a declarat ministrul Muncii, preluată de Ştiripesurse, la Antena 3.